Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 08 Απριλίου 2010

Η πρόληψη της νόσου

Τα κύρια νοσήματα, στα οποία οφείλεται η πλειοψηφία των πρώιμων θανάτων στην Ελλάδα είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, οι καρκίνοι, οι κακώσεις από τα ατυχήματα, τα εγκεφαλικά επεισόδια, οι μεταβολικές διαταραχές και οι λοιμώξεις.

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010

Της γρίπης επίλογος

Είναι πολλοί που ακόμα ρωτούν τι πράγματι συνέβη με τη γρίπη που πέρασε. Είναι άλλοι που απορούν γιατί ξοδεύτηκαν τόσα πολλά σε μία περίοδο οικονομικής δυσπραγίας και άλλοι που διερωτώνται ότι, καλά, θα γίνουν τα ίδια και με την επόμενη επιδημία γρίπης

Τρίτη, 06 Απριλίου 2010

Ανδρική υπογονιμότητα: Τα προβλήματα και οι λύσεις

Σχεδόν στα μισά ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί το πρόβλημα εντοπίζεται στο 'ισχυρό φύλο', εν αντιθέσει με ό,τι πίστευαν παλαιότερα.

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2010

Laser-λιπόλυση: Η τελευταία λέξη στη λιποαναρρόφηση

Οι νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν δώσει νέες δυνατότητες στην πλαστική χειρουργική. Μία από αυτές είναι η laser-λιπόλυση, η οποία προσφέρει νέα, σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την κλασική λιποαναρρόφηση, και μάλιστα με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2010

Ιατρικές συστάσεις για το Πάσχα

Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, ενώ τα παθολογικά προβλήματα υγείας στον ελληνικό πληθυσμό παρουσιάζουν σαφή κάμψη κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, το Πάσχα και τις ημέρες που ακολουθούν εμφανίζονται ιδιαίτερα αυξημένα. Τι πρέπει να προσέξετε.

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Κολποβακτηρίδιο Doderlein

Είναι απολύτως φυσιολογικό το αποτέλεσμα του κολπικού επιχρίσματος να περιέχει το κολποβακτηρίδιο Doderlein.

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

Κίνδυνοι από λοιμώξεις κατά την αιμοκάθαρση

Οι κεντρικοί φλεβικοί καθετήρες, που χρησιμοποιούνται ευρύτατα, ευθύνονται για το 90% των νοσοκομειακών λοιμώξεων (βακτηριαιμιών), από τις οποίες, στους ασθενείς υψηλού κινδύνου, το 10-20% έχουν θανατηφόρο έκβαση.

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Δέκα εντολές για το φάρμακο

Το φάρμακο αποτελεί ένα αναγκαίο κοινωνικό αγαθό που μελετήθηκε και αναπτύχθηκε για να προστατεύσει τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων, καθώς και για να οδηγήσει σε μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και ποιοτικότερη διάρκεια ζωής.

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

Υπογονιμότητα: Τι ακριβώς συμβαίνει;

Περίπου 20% των ζευγαριών αναπαραγωγικής ηλικίας παρουσιάζουν πρόβλημα υπογονιμότητας.

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Φυματίωση: Μια εκτεταμένη και θανατηφόρος νόσος

Η φυματίωση αποτελεί σήμερα μία από τις πιο εκτεταμένες και θανατηφόρες νόσους στον κόσμο.