Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Θυρεοειδής: Οι παθήσεις και η αντιμετώπισή τους

Ο θυρεοειδής αδένας έχει σχήμα πεταλούδας, βάρος λίγο μεγαλύτερο από ένα βερίκοκο και βρίσκεται στη μέση του λαιμού μας. Παράγει τις θυρεοειδικές ορμόνες Τ3 και Τ4.

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Τα ιερά ζώα του Ασκληπιού

Ως ιερά ζώα του Ασκληπιείου Επιδαύρου θεωρούνταν το φίδι, η αίγα, ο σκύλος, κ.ά. Το φίδι της Επιδαύρου, είναι, έως σήμερα, σύμβολο της Ιατρικής.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Οι διαταραχές του ύπνου

Ο ύπνος του φυσιολογικού ανθρώπου είναι εξαιρετικά ευαίσθητος στην επίδραση του φωτός, φαινόμενο που παρουσιάζει αρκετές φυσιολογικές παραλλαγές.

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Ψηφιακή μαστογραφία : Ισχυρό όπλο κατά του καρκίνου του μαστού

Η ψηφιακή μαστογραφία χρησιμοποιείται διεθνώς τα τελευταία χρόνια ως διαγνωστική ακτινολογική μέθοδος.

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Eνδομητρίωση: ποιες θεραπείες υπάρχουν

Η ενδομητρίωση είναι η κατάσταση στην οποία ο ενδομητριωσικός ιστός που καλύπτει τη μήτρα και ο οποίος διασκορπίζεται κατά την εμμηνόρροια, αναπτύσσεται έξω από την μήτρα.

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Η καρδιακή προσβολή στα γήπεδα

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι θεατές ενός αθλητικού θεάματος και ειδικότερα του ποδοσφαίρου να παθαίνουν καρδιακές προσβολές. Υπολογίζεται ότι παρατηρείται 1 προσβολή ανά 500.000 περίπου θεατές.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Ομοιοπαθητική και Ιατρική

Η Ομοιοπαθητική είναι η θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στον ‘Νόμο των Ομοίων’.

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

Εξελίξεις στο χώρο του AIDS

Πολύ καιρό έψαχνε η επιστημονική κοινότητα, τα κύτταρα, όπου ενδεχομένως λανθάνει γενετικό υλικό του ιού ΗΙV.Το γεγονός ότι μετά από μια ισχυρή αντιική αγωγή (HAART), πολλές φορές παρατηρείται υποτροπή της λοίμωξης προβλημάτιζε την κοινότητα.

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Η πρόληψη της νεφρικής νόσου

Η νεφρική νόσος εμφανίζεται σε ένα ασθενή με ένα από τους εξής δύο τρόπους: Ως τυχαίο εύρημα σε εξέταση ρουτίνας ή με εκδηλώσεις νεφρικής δυσλειτουργίας όπως υπέρταση, οιδήματα, ναυτία, έμετο, αιματουρία, ολιγουρία, ανουρία.

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010

Γυναικολογική Χειρουργική χωρίς τομές!

Χειρουργικές επεμβάσεις μέσω του ομφαλού εφαρμόζονται πλέον στη χώρα μας αντιμετωπίζοντας σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα χωρίς τομές και πόνο.