Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2010

Πόσο πρέπει να μας ανησυχεί ένας πόνος στο στήθος;

Όταν εμφανίζουμε πόνο στο στήθος, πάντα ανησυχούμε. Μπορεί να πρόκειται για κάτι σοβαρό αλλά σε πολλές περιπτώσεις σχετίζεται με άλλες καταστάσεις που δεν απειλούν τη ζωή. Ποιες είναι αυτές.

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010

Ο αρχικός εξοπλισμός του μωρού

Για τον αρχικό εξοπλισμό του μωρού θα χρειαστείτε:

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010

Μέση ωτίτιδα με υγρό: Μία ‘αθόρυβη’ ασθένεια

Η μέση ωτίτιδα με υγρό ανήκει σε μια ασυνήθιστη κατηγορία ασθενειών, καθώς τα παιδιά που προσβάλλονται απ’ αυτήν συνήθως δεν διαμαρτύρονται για κάτι. Έτσι, είναι καθοριστικός ο ρόλος των γονέων και των δασκάλων για να αντιληφθούν το πρόβλημα, ώστε αυτό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010

Οι πολύτιμοι μικροσκοπικοί συγκάτοικοι του ανθρώπινου σώματος

Σε κάθε ανθρώπινο κύτταρο αντιστοιχούν δέκα μικροσκοπικοί οργανισμοί. Το 99% μας είναι ακόμα άγνωστο, ωστόσο η συνεισφορά τους στη διατήρηση της υγείας του σώματός μας είναι πoλύ σημαντική.

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010

H ευτυχία διώχνει τις καρδιοπάθειες

Είναι δύσκολο η σύγχρονη ιατρική να αντικειμενοποιήσει τα συναισθήματα και την ψυχική κατάσταση του κάθε ατόμου για να μπορέσει τελικά να προσμετρήσει τις επιπτώσεις τους.

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010

Υπερηχογράφημα ισχίων: Απλή εξέταση, με μεγάλη σημασία

Είναι απολύτως απαραίτητο για τη μελλοντική σωματική ανάπτυξη του νεογνού να εντοπιστούν έγκαιρα όλα τα πιθανά προβλήματα. Το υπερηχογράφημα ισχίων είναι μια απλή εξέταση που μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί να αποφύγει πιθανά κινητικά προβλήματα, τα οποία εντοπίζονται στην άρθρωση του ισχίου.

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Μινωική ιατρική

Το γεγονός και μόνο ότι βρίσκουμε τη λέξη ‘ιατρός’ στις πινακίδες της γραμμικής Β της Κνωσού μαρτυρά ότι το θεραπευτικό έργο, ο ρόλος του ιατρού και ο θεσμός του στο κρητομινω-μυκηναϊκό – τουλάχιστον – περιβάλλον της εποχής ήταν οργανωμένο, αποδεκτό και εν λειτουργία.

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Σπερματοκτόνα και αντισύλληψη

Τα σπερματοκτόνα είναι ουσίες, οι οποίες τοποθετούνται κολπικά και παρέχουν αντισυλληπτική προστασία.

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Τι είναι η πνευμονική εμβολή;

Όταν αποφραχθεί η πνευμονική αρτηρία ή οι κλάδοι της από θρόμβους τότε μιλούμε για πνευμονική εμβολή.

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Επιπτώσεις της κρεοφαγίας και νηστείας στην υγεία

Τα νοσήματα που πηγάζουν από την κατάχρηση του κρέατος σχετίζονται κατά ένα μέρος με τη σύσταση του κρέατος και κατά ένα άλλο μέρος με τη βιομηχανική κοινωνία ή τους σύγχρονους τρόπους εκτροφής.