Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Λεϊσμανίαση: Μορφές και συμπτώματα

Ανθρωποι κάθε ηλικίας κινδυνεύουν να αρρωστήσουν αν κατοικούν ή επισκέπτονται περιοχές στις οποίες η νόσος ενδημεί.

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Το κυνήγι της ευτυχίας...σε 5 βήματα

Πρόσφατες έρευνες υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι στην πραγματικότητα μπορούν να ελέγξουν την ευτυχία τους και να την αυξήσουν μέσω ορισμένων πρακτικών.

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Παπ και υπερηχογράφημα σε μη σεξουαλικά ενεργές γυναίκες

Υπάρχουν πολλές γυναίκες και ιδιαίτερα νεαρές κοπέλες, οι οποίες δεν είναι σεξουαλικά ενεργές. Ακόμα και αυτές επιβάλλεται να κάνουν τον ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο.

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

Ανοσοποιητικό σύστημα, άμυνα και τόνωση του οργανισμού

Η σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού έχει ζωτική σημασία για την επιβράδυνση της βιολογικής γήρανσης και την αποφυγή εμφάνισης ορισμένων σοβαρών νοσημάτων, όπως είναι οι αλλεργίες, τα καρκινώματα, τα αυτοάνοσα νοσήματα, οι επικίνδυνες λοιμώξεις.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Πώς μπορούν να νικηθούν οι καρδιοπάθειες

Σήμερα εξακολουθούν δυστυχώς οι καρδιοπάθειες να είναι η πρώτη αιτία θανάτου των κατοίκων όλων των προηγμένων χωρών. Ύστερα από τόση ερευνητική προσπάθεια, τόσα επιτεύγματα, τόση ιλιγγιώδη εξέλιξη της τεχνολογίας, πώς εξηγείται αυτό;

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Xειρουργική αποκατάσταση πυελικού εδάφους

Η πάροδος του χρόνου με την αναμενόμενη χαλάρωση των γυναικείων ιστών και ιδιαίτερα κατόπιν των κολπικών τοκετών έχουν ως φυσιολογική συνέπεια τη ρήξη ή αποδυνάμωση της στηρικτικής κολπικής περιτονίας.

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

Εκ γενετής σημάδια

Κατά τη γέννηση ή λίγους μήνες αργότερα μπορεί να εμφανιστούν ‘σημάδια’ στο ανθρώπινο δέρμα, τα περισσότερα από τα οποία θα υπάρχουν δια βίου.

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Ιατρικές συμβουλές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών κατά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου χαρακτηρίζεται από αύξηση της ποσότητας των νυχτερινών γευμάτων, του αλκοόλ και της ποσότητας των γλυκών.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Stress και Κατάθλιψη

Stress είναι η προετοιμασία του οργανισμού μας να αντιμετωπίσει ή να αποφύγει έναν επικείμενο κίνδυνο ή άλλη δυσκολία.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Ο φόβος της απόρριψης

Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν απέρριψε ή δεν απορρίφθηκε αλλά και κανείς δεν μπορεί να δηλώσει άτρωτος μπροστά στον πόνο ότι εκδιώχθηκε, στο φόβο ότι θα μείνει μόνος ή ότι δεν θα βρει ποτέ τον άνθρωπο της ζωής του.