Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010

Επιλόχεια μελαγχολία και κατάθλιψη

Η θλίψη μετά τη γέννα και η επιλόχεια κατάθλιψη δεν είναι η ίδια κατάσταση: η πρώτη είναι συνηθισμένη και διαρκεί λίγο, ενώ η δεύτερη καταβάλλει συναισθηματικά τη μητέρα και επιδρά στην ψυχοσύνθεσή της, αλλά και στο παιδί.

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2010

Αντιμετώπιση παιδιών με κοχλιακό εμφύτευμα: Σύγχρονες τάσεις

Τα αποτελέσματα ημερίδας κατέδειξαν ότι τα κωφά παιδιά που έβαλαν κοχλιακό εμφύτευμα (Κ.Ε.) σε μικρή ηλικία αναπτύσσουν μετά από ένα χρονικό διάστημα τον προφορικό λόγο με καταληπτή ομιλία, ανεξάρτητα από τη μέθοδο επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν πριν από την εμφύτευση.

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010

Συνηθέστερα αίτια της πνευμονικής υπέρτασης

Η πνευμονική υπέρταση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αρτηριακή υπέρταση. Η πνευμονική υπέρταση αφορά μόνο τις αρτηρίες των πνευμόνων.

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010

Πώς θα προλάβουμε τον καρκίνο

Ο καρκίνος αποτελεί σήμερα τη δεύτερη αιτία θανάτου, στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες και στην Ευρώπη. Οι άντρες κινδυνεύουν κυρίως, από καρκίνο πνεύμονα, προστάτη και παχέος εντέρου, ενώ οι γυναίκες από καρκίνο πνεύμονα, μαστού και παχέος εντέρου.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010

Θεραπεία πονοκεφάλων με Χειροπρακτική

Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ από τον Δρ. Άισενμπεργκ ανέφερε ότι ένας από τους πιο γνωστούς γιατρούς στον οποίο απευθύνονται για θεραπεία πονοκεφάλων είναι ο χειροπρακτικός.

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2010

Η απάθεια του θεατή: Από το να ‘παρευρίσκεσαι’ στο να ‘συμπαραστέκεσαι’

Αυτό το άρθρο έχει ως σκοπό να δώσει βασικές και χρήσιμες πληροφορίες σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το κοινωνικό και ψυχολογικό φαινόμενο που οι κοινωνικοί ψυχολόγοι ονομάζουν και είναι γνωστό ως ‘απάθεια του θεατή’.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010

Έφηβοι: Κλειδί η επικοινωνία με τους γονείς

Είναι ίσως η πιο δύσκολη και σύνθετη περίοδος της ζωής ενός ανθρώπου, καθώς καλείται να μεταμορφωθεί από παιδί σε ενήλικo, σωματικά, νοητικά και ψυχικά. Στην περίοδο αυτή είναι καθοριστικός ο ρόλος των γονέων, οι οποίοι πρέπει να βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν στο παιδί τους σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση.

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

31 Ιανουαρίου: παγκόσμια ημέρα κατά της λέπρας

Η λέπρα οφείλεται στο mycobacterium leprae. Η νόσος είναι ενδημική στην τροπική και υποτροπική Ασία, στην Αφρική, στην κεντρική και νότιο Αμερική, σε περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Λιγότερο αλάτι για λιγότερες καρδιοπάθειες

Εντυπωσιακά πράγματι είναι τα αποτελέσματα μίας μελέτης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα σ’ ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον έγκριτα ιατρικά περιοδικά, το ‘New England Journal of Medicine.’

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Υστεροσκόπηση: Εξετάζει ανωμαλίες της μήτρας

Η υστεροσκόπηση είναι μία μέθοδος εξέτασης και διόρθωσης ανωμαλιών της μήτρας.