Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Ιδεοψυχαναγκασμοί: πότε χρειαζόμαστε βοήθεια

Ο Ιδεοψυχαναγκασμός, ανήκει στις αγχώδεις διαταραχές και είναι μια κατάσταση που μερικές φορές μπορεί να είναι αρκετά σοβαρή και να επιμένει για χρόνια.

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Νυχτερινή ενούρηση: Γιατί και πώς πρέπει να παρεμβαίνουμε

Η νυχτερινή ενούρηση είναι μία από τις πιο συχνές διαταραχές που μπορεί να εμφανιστούν στα παιδιά κυρίως όταν είναι κάτω των 5 ετών. Μάλιστα, εμφανίζεται τρεις φορές πιο συχνά στα αγόρια απ’ ό,τι στα κορίτσια.

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Προβληματισμός για την ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβιακών στελεχών σε χημειοφάρμακα

Ο προβληματισμός για την ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβιακών στελεχών σε χημειοφάρμακα γίνεται ολοένα και πιο έντονος.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Πόσο βοηθά τη διάγνωση η Στεφανιογραφία

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η βλάβη που σκοτώνει ξεκινά μέσα από το τοίχωμα της αρτηρίας και μπορεί να δημιουργήσει ακόμα και θανατηφόρο έμφραγμα προτού προκαλέσει σημαντική στένωση στον αυλό της στεφανιαίας αρτηρίας.

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Καρκίνος της μήτρας: Η σημασία της πρόληψης

Ο καρκίνος της μήτρας αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου, από καρκίνο, στις γυναίκες. Διακρίνουμε το καρκίνωμα του τραχήλου της μήτρας και του ενδομητρίου.

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Τα καινούργια όπλα κατά της νόσου Alzheimer

Καθώς η νόσος του Alzheimer είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και εξελίσσεται σε μάστιγα της εποχής μας, οι προσπάθειες παγκοσμίως για την αντιμετώπισή της εντείνονται. Πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα κάποια νεότερα ευρήματα που αφήνουν υποσχέσεις για καλύτερες λύσεις στο μέλλον.

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

Ιός της γρίπης H1N1: Τα μέτρα προφύλαξης στην εγκυμοσύνη

Ο νέος ιός της γρίπης Α (H1N1) αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες απειλές για την υγεία μας. Σε αρκετές χώρες, μάλιστα, παρατηρήθηκε αυξημένος κίνδυνος για τις εγκύους, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο της κύησης. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζουμε τα ορθά μέτρα προφύλαξης αλλά και τον σωστό τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση που εμφανιστούν συμπτώματα νόσησης.

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Η συναισθηματική διαθεσιμότητα στην ερωτική σχέση

Αν και συχνά μελετούμε τα κριτήρια επιλογής συντρόφου, πρoσπερνάμε το πιο σημαντικό: αν αυτός ο άνθρωπος, με την τόσο ελκυστική προσωπικότητα θέλει να είναι μαζί μας.

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Ουΐσκι ή Βότκα;

Σύμφωνα με νέα μελέτη η οποία τονίζει ότι η βότκα είναι καλύτερο ποτό από το ουΐσκι όσον αφορά τις άμεσες επιπτώσεις τους όπως πονοκέφαλος, ναυτία, δίψα, εύκολη κόπωση ακόμα και την επόμενη ημέρα.

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Οι πόνοι στον αυχένα και η λύση του τεχνητού μεσοσπονδύλιου δίσκου

Οι πόνοι στον αυχένα είναι συχνοί στην εποχή μας και σε πολλές περιπτώσεις με ιδιαίτερα δυσάρεστες επιπτώσεις. Στις περιπτώσεις που η αιτία είναι δισκοκήλη η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί με την τοποθέτηση τεχνητού αυχενικού δίσκου.