Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

Εμβόλια γρίπης και αποτελεσματική πρόληψη σοβαρών επιπλοκών

Παρά τον γενικό προβληματισμό αναφορικά με τις παρενέργειες των εμβολίων που έχει αναπτυχθεί παγκοσμίως από μία μερίδα πολιτών και συνεπικουρείται από μία ομάδα κυρίως ομοιοπαθητικών ιατρών, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη θεαματική πτώση ορισμένων θανατηφόρων λοιμογόνων στις αναπτυγμένες χώρες μετά την εφαρμογή καθολικών εμβολιασμών κατά την παιδική ηλικία.

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

Κάπνισμα: Απειλή στο στόμα

Το κάπνισμα είναι αιτία για μεγάλο αριθμό παθήσεων και γι’ αυτό θεωρείται από τις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

H Υoga και ο Υπνωτισμός επηρεάζουν τις καρδιοπάθειες;

Πώς φαινόμενα μεταφυσικά μπορούν να επηρεάσουν τη βιολογία του ανθρώπου; Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί την ανθρωπότητα επί χιλιετηρίδες.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

Πού οφείλονται οι μαύροι κύκλοι στα μάτια

Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια μπορεί να οφείλονται σε παράγοντες όπως αϋπνία, χρήση φαρμάκων, πόση αλκοόλ, χρήση τοξικών ουσιών, κακές κοσμητικές παρεμβάσεις.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

Δερματικές παθήσεις: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Οι δερματικές παθήσεις και οι ερεθισμοί είναι συχνές στα παιδιά. Κάποιες από αυτές είναι σοβαρότερες, άλλες πιο απλές, όλες όμως έχουν κάποια συγκεκριμένα συμπτώματα τα οποία οι γονείς μπορούν να τα εντοπίζουν και έγκαιρα να απευθύνονται στο δερματολόγο τους.

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

Στέφανος Καρτούλης: Ενας σπουδαίος Έλληνας γιατρός, με μεγάλο επιστημονικό έργο

Ο Στέφανος Καρτούλης ήταν ένας σπουδαίος Έλληνας γιατρός, με μεγάλο επιστημονικό έργο.

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

Γιατί φτερνιζόμαστε

Το φτέρνισμα είναι ένα συχνό σύμπτωμα που αρκετές φορές συνοδεύει συμπτώματα όπως είναι ο βήχας, η ρινική συμφόρηση, η δυσπεψία, η δύσπνοια, ο πυρετός.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009

Αντιαρρυθμικά φάρμακα και…άλλα

Τα αντιαρρυθμικά φάρμακα έχουν στόχο να σταματούν τις αρρυθμίες της καρδιάς καθησυχάζοντας τον άρρωστο από την ανασφάλειά του.

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2009

Μετατραυματικό Στρες: Πώς αντιμετωπίζεται

Στους περισσότερους ανθρώπους οι εκδηλώσεις του μετατραυματικού στρες αρχίζουν σιγά - σιγά να ξεθωριάζουν μέσα σε ένα διάστημα περίπου 4 εβδομάδων.

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009

Δέκα απαντήσεις για τις θεραπείες με βλαστοκύτταρα

Τα βλαστοκύτταρα είναι ένα νέο θεραπευτικό εργαλείο στην Ιατρική διαφορετικό από τα φάρμακα που μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει. Πώς αποκαθιστούν τη βλάβη στον οργανισμό;