Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009

Πρόωρος τοκετός: Απαραίτητος ο προληπτικός έλεγχος

Παρότι έχουν γίνει σημαντικές πρόοδοι στη φροντίδα των πρόωρων νεογνών, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να ζήσουν με σοβαρά προβλήματα.

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009

Προστατέψτε τα παιδιά σας από τους παιδόφιλους

Δυστυχώς, το διαδίκτυο είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος δράσης των παιδεραστών, οι οποίοι μέσω των chat rooms συνομιλούν με ανήλικους χρήστες.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009

Οι νέοι βιοδείκτες και η ρήξη της πλάκας

Έχει πια γίνει δεκτό από όλη την επιστημονική κοινότητα ότι η μικρή αθηρωματική πλάκα που βρίσκεται στο τοίχωμα μιας αρτηρίας είναι 'βόμβα' που μπορεί να αφαιρέσει ακόμα και τη ζωή του ανθρώπου.

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009

Η πρόληψη του AIDS

H πρώιμη διάγνωση είναι καθοριστικής σημασίας για τη σωστή θεραπεία, την προφύλαξη των άλλων ανθρώπων και τη σημαντική παράταση της επιβίωσης.

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Δίκερος μήτρα: Επιτρέπει την εγκυμοσύνη;

H δίκερος μήτρα αποτελεί μια συχνή ανατομική παραλλαγή της μήτρας και οφείλεται σε διαταραχή του σχηματισμού της στη διάρκεια στης εμβρυϊκής ζωής.

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

Καρκίνος του μαστού και εξωσωματική γονιμοποίηση

Η αντιμετώπιση της υπογονιμότητας επιβάλλει και αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή, η δράση της οποίας, όμως, μπορεί θεωρητικά να συσχετιστεί με την εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Πώς θα βοηθήσετε τη μελέτη του παιδιού

Χρήσιμες οδηγίες για νια να διευκολύνετε το παιδί στο διάβασμά του.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

HPV test: Nέες δυνατότητες στον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Το test Παπανικολάου συνέβαλε σημαντικά στη μείωση των κρουσμάτων του καρκίνου του τραχήλου, ο οποίος όμως εξακολουθεί να παραμένει δεύτερος σε συχνότητα στις γυναίκες παγκοσμίως. Νέες τεχνικές, όμως, προσφέρουν υψηλότερη ακρίβεια στον έλεγχο, με αποτέλεσμα η πρόληψη να είναι περισσότερο εφικτή.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

Πότε πρέπει να γίνεται η πρώτη εξέταση χοληστερίνης

Όσο πιο γρήγορα μάθουμε ποια είναι τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα τόσο πιο εύκολα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και να αποφύγουμε τις καταστροφικές συνέπειες.

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009

Εμβόλιο γρίπης: Τα σημεία τριβής και σύγκλισης των επιστημόνων

Μετά την εμφάνιση θανατηφόρων περιστατικών γρίπης Η1Ν1, παρασκευάστηκε εμβόλιο, που προκάλεσε θύελλα διχογνωμιών σε όλο τον κόσμο. Ποια είναι τα σημεία τριβής και σύγκλισης των δυο στρατοπέδων; 'Αρθρο της Παθολόγου Αναστασίας Μοσχοβάκη.