Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

Υπερηχογράφημα: H ασφαλής εξέταση στην εγκυμοσύνη

Το υπερηχογράφημα είναι η κατ’ εξοχήν τεχνική για τον εντοπισμό προβλημάτων που είναι πιθανό να συνδυάζονται με την κύηση καθώς δεν εκθέτει την έγκυο σε ακτινοβολία, έτσι ώστε να μπορούν να δοθούν οι απαραίτητες για την κάθε περίπτωση λύσεις.

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια: Σημαντικός ο ρόλος του καπνίσματος

Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια είναι μια νοσηρή κατάσταση που χαρακτηρίζεται από παρεμπόδιση της ροής του αέρα λόγω της συνύπαρξης χρόνιας βρογχίτιδας ή εμφυσήματος.

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Πώς θα νικήσετε τις ραγάδες: Οι λύσεις που δίνει η πλαστική επέμβαση

Οι ραγάδες είναι ένα αισθητικό και ενοχλητικό πρόβλημα. Με ποιον τρόπο μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτές;

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

16 απαντήσεις για το πανδημικό εμβόλιο

Δεκαέξι απαντήσεις για το πανδημικό εμβόλιο κατά του ιού της νέας γρίπης, Η1Ν1, δίνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

Πόσο κινδυνεύουν οι καρδιοπαθείς από τη νέα γρίπη

Αναμφισβήτητα πρέπει να εμβολιασθούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπου πρωτεύουσα θέση κατέχουν οι καρδιοπαθείς.

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

Η πρόληψη του διαβήτη από την πλευρά της Παθολογίας

Ο διαβήτης, παρά το γεγονός ότι αυτή η υφιστάμενη γενικευμένη διαταραχή του μεταβολισμού μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε όλα τα όργανα του σώματος, δέρμα, αγγεία καρδιά, νεφρά, εγκέφαλο, είναι συχνά χωρίς συμπτώματα.

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009

Ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια και λοιμώξεις

Mια από τις πολλές αιτίες δημιουργίας αθηρωματικών πλακών στα αγγεία είναι και η μόλυνση του ασθενούς κατά τη διάρκεια της ζωής του από ορισμένα μικρόβια.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Εμβόλιο για τη γρίπη: Τι πρέπει να ξέρετε

Δέκα απαντήσεις σε ισάριθμες ερωτήσεις, σχετικά με το εμβόλιο κατά του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1)ν, δίνει το ΙΑΤΡΟΝΕΤ. Οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί για την ασφάλειά του, αλλά καλούν τους επαγγελματίες Υγείας να προσέχουν και να αναφέρουν τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

Λεύκη: Με ποιες μορφές εμφανίζεται

Η λεύκη είναι μία νόσος άγνωστης ακόμα αλλά πιθανόν ανοσολογικής αιτιολογίας. Πιθανολογούμε δηλαδή ότι ο ίδιος ο οργανισμός στρέφεται κατά των μελανινοκυττάρων του καταστρέφοντάς τα.

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009

Η πλήρης συνταξιοδότηση δεν ωφελεί

Δύο μεγάλες επιστημονικές μελέτες, μία από το Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ και μία από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ αποδεικνύουν ότι όσο λιγότερο ενεργοποιείται ο εγκέφαλος του ανθρώπου τόσο αυξάνει η πιθανότητα των εγκεφαλικών διαταραχών και της εκδήλωσης άνοιας.