Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009

Τα ψυχολογικά αίτια της μικροφαλλίας

Σημαντικός αριθμός αντρών επισκέπτεται το γραφείο ειδικών περιγράφοντας με άγχος και αγωνία το φόβο ότι το μέγεθος του γεννητικού τους οργάνου δεν κυμαίνεται στις φυσιολογικές διαστάσεις και, κυρίως, ότι δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009

Η θεραπεία των καρδιοπαθειών με αρχέγονα κύτταρα

Σύμφωνα με τη μυθοπλασία των ημερών μας, μπορούν να θεραπευθούν όλες σχεδόν οι ανίατες παθήσεις με τις κυτταρικές λεγόμενες θεραπείες. Πού όμως τελειώνει ο μύθος και πού αρχίζει η ρεαλιστική πραγματικότητα;

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009

Οδηγίες σε καρδιοπαθείς για τη νέα γρίπη Η1Ν1

Τι πρέπει να κάνει για να προφυλαχτεί από τη νέα γρίπη ο καρδιοπαθής και πώς θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αρρώστεια από τον ιό;

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Kακώσεις μαλακών μορίων της ποδοκνημικής

Οι κακώσεις των μαλακών μορίων της ποδοκνημικής είναι πολύ συχνές στους αθλητές όπως και η απογοήτευση επίσης, όταν οι αθλητικές δραστηριότητες εξαιτίας του τραυματισμού θα πρέπει να μειωθούν ή να σταματήσουν για ένα διάστημα έως ότου ο τραυματισμός αποθεραπευτεί.

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Η πρόληψη της γρίπης αρχίζει από το φθινόπωρο

Οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος που αναμένεται να παρουσιάσουν έξαρση κατά τον επικείμενο χειμώνα περιλαμβάνουν μια ποικιλία ξεχωριστών συνδρόμων που προκαλούν πυρετό, βήχα, μπούκωμα, πονόλαιμο.

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

Τι είναι η υπέρταση και πώς αντιμετωπίζεται

Η πιο σημαντική ενέργεια κατά της υπέρτασης είναι η ελάττωση του σωματικού βάρους, η οποία φέρει και άλλα πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό.

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα γρίπη και εποχική γρίπη: Σε τι διαφέρουν

Ο ιός ΑΗ1Ν1 είναι ένας καινούριος ιός γρίπης που συνδυάζει γονίδια γρίπης χοίρων, γρίπης πτηνών και ανθρώπινης γρίπης.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ποιότητα ζωής χωρίς...τσιγάρο

Η διακοπή του καπνίσματος είναι ευεργετική για όλες τις ηλικίες και τα οφέλη είναι μεγαλύτερα όσο νωρίτερα διακόψει κανείς το κάπνισμα.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

Καλύτερο χαμόγελο με ορθοδοντική

Η Ορθοδοντική των ενηλίκων σήμερα μπορεί να διορθώσει προβλήματα και να μετατρέψει ένα χαμόγελο σε όμορφο και ελκυστικό, ενώ πρόσθετα να αποκαταστήσει τη σωστή λειτουργία της μάσησης.

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ρόλος του ηλεκτρικού ρεύματος της καρδιάς

Ο καρδιακός μυς, δηλαδή το μυοκάρδιο, για να λειτουργήσει χρειάζεται συνεχή ηλεκτρική διέγερση. Όταν η διέγερση αυτή σταματήσει, σταματά και η καρδιά να λειτουργεί.