Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ασφάλεια εμβολίου για τη νέα γρίπη

Το εμβόλιο για τη νέα γρίπη περιέχει αδρανοποιημένο ιό Η1Ν1. Eίναι ασφαλές ή επικίνδυνο το εμβόλιο; 'Αρθρο της Παθολόγου Αναστασίας Μοσχοβάκη, στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ.

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009

'Oλες οι τεχνικές για τέλειο στήθος

Όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει η εμφάνιση και η λειτουργία του γυναικείου στήθους, για την ψυχολογία και τη διαδικασία της μητρότητας της γυναίκας. Η επέμβαση αυξητικής στήθους είναι μία από τις πιο διαδεδομένες και δημοφιλείς επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής διεθνώς.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

‘Λαγώχειλο’: Πώς επιτυγχάνεται η πλήρης αποκατάσταση

Περίπου 140 παιδιά γεννιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με σχιστίες χείλους και υπερώας, το γνωστό ‘λαγώχειλο’ ή ‘λυκόστομα’. Παλαιότερα, τα κοινωνικά -και όχι μόνο- προβλήματα που αντιμετώπιζαν αυτά τα παιδιά λόγω της εμφάνισής τους ήταν ανυπέρβλητα. Σήμερα, όμως, η ιατρική μπορεί να δώσει άριστες λύσεις ώστε τα παιδιά αυτά μετά το τέλος της θεραπείας τους να μη διαφέρουν σε τίποτα από τα άλλα.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Στυτική διαταραχή: Αντιμετωπίστε την υπεύθυνα!

Εκατομμύρια άνδρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν (χρονίως ή παροδικά) πρόβλημα στυτικής διαταραχής και τις επιπτώσεις του ιδίως στις κοινωνικές τους σχέσεις. Τα... θαυματουργά ‘χάπια’ που ανακαλύφθηκαν και κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια έχουν συντελέσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009

Διαταραχές εφηβείας και σωματικής ανάπτυξης

Οι διεργασίες της εφηβείας αποτελούν τμήμα ενός γενετικά καθορισμένου προγράμματος. Η μέση ηλικία εμφάνισης των δευτερογενών χαρακτήρων του φύλου (δηλαδή ανάπτυξη των μαστών για τα κορίτσια και αύξηση του μεγέθους των όρχεων και του πέους για τα αγόρια) είναι τα 10,5 έτη στα κορίτσια και τα 11,5-12 έτη στα αγόρια.

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

Παγωμένος ώμος: επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες

Ο Παγωμένος ώμος, αφορά το 2% έως 3% του πληθυσμού, με την πλειοψηφία να είναι γυναίκες ηλικίας 40 έως 60 ετών. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια κατάσταση αγνώστου αιτιολογίας, η οποία χαρακτηρίζεται από βαθμιαίο, προοδευτικό και επώδυνο περιορισμό των κινήσεων του ώμου σε όλους τους άξονες κίνησης.

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009

Συνήθεις φθινοπωρινές παθήσεις

Ορισμένα ιατρικά προβλήματα είναι συνήθη κατά το φθινόπωρο και παρουσιάζονται μετά την ολοκλήρωση των θερινών διακοπών.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009

Καρδιοπάθεια: Ένα νέο προγνωστικό στοιχείο

Πριν από λίγες μέρες, το ‘British Medical Journal’, ένα από τα πλέον έγκυρα παγκοσμίως επιστημονικά περιοδικά δημοσίευσε μία μελέτη από τη Δανία, σύμφωνα με την οποία άνδρες ή γυναίκες που έχουν περίμετρο μηρού μετρημένη στη βάση του μικρότερη από 60 cm είναι επιρρεπείς να πάθουν έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009

Νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας

Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (ΗΕΩ) αποτελεί το συχνότερο αίτιο νομικής τύφλωσης στις χώρες του Δυτικού ημισφαιρίου. Η πάθηση επηρεάζει σημαντικά τις καθημερινές δραστηριότητες του ασθενούς και την ποιότητα ζωής.

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ρόλος της ψυχικής διάθεσης στους καρκινοπαθείς

Κατά πόσο μπορεί το οικογενειακό περιβάλλον, να παίξει έναν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο και πώς πρέπει να συμπεριφερθεί προς τον ασθενή που πάσχει από καρκίνο;