Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009

Μεταμορφώστε το χαμόγελό σας σε ένα ραντεβού

Ο συνδυασμός της υγείας των δοντιών με την αναβάθμιση του χαμόγελου σε λευκότερους τόνους, από ειδικευμένες ομάδες οδοντιάτρων, ‘όχι απαραίτητα ολόλευκα’, καθώς επίσης και μια ισορροπημένη οδοντοστοιχία χωρίς στραβά δόντια είναι βέβαιο ότι αναβαθμίζει το χαμόγελό μας.

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009

Τεστ Παπανικολάου και Thin Prep Pap τεστ

Το τεστ Παπανικολάου εφευρέθηκε από τον Γεώργιο Παπανικολάου το 1928 και αφορά τη λήψη κυττάρων από την επιφάνεια του τραχήλου της μήτρας και την εξέτασή τους στο μικροσκόπιο. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχουμε πιθανές προκαρκινικές αλλλοιώσεις στον τράχηλο.

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009

Η ομοιοπαθητική προσέγγιση των ασθενειών

Η Ομοιοπαθητική Ιατρική ανήκει στα παραδοσιακά βορειοδυτικοευρωπαϊκά θεραπευτικά συστήματα. Ιδρύθηκε το 1970 από ένα γερμανό γιατρό, τον FS HAHNEMANN.

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009

Ο πολύτιμος ρόλος της μαίας

Επιβλέπουν, φροντίζουν, συμβουλεύουν, συμπαραστέκονται, καθοδηγούν, παρεμβαίνουν: δεν είναι υπερβολικό, λοιπόν, να ισχυριστεί κάποιος ότι οι μαίες και οι μαιευτές είναι οι φύλακες-άγγελοι για τη νέα μητέρα και το μωρό τις πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό.

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009

Διάσταση απόψεων για τα βλαστοκύτταρα

Το 2006 δημοσιεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση νέα πεδία εφαρμογών των βλαστικών κυττάρων. Στις εφαρμογές αυτές περιλαμβάνεται το αίμα του ομφαλίου λώρου, μαζί με τον μυελό των οστών στο πρόγραμμα των αυτόλογων και αλλογενών μεταμοσχεύσεων.

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009

Μελάνωμα: ο ήλιος έχει κι άλλα δόντια...

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι ένας κίνδυνος για την υγεία μας εμφανίζεται ακόμα πιο απειλητικός: είναι το μελάνωμα το οποίο αποτελεί την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος και οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ηλιακή ακτινοβολία. Ποια είναι, όμως, τα σημεία που πρέπει να προσέχουμε και πώς μπορούμε να προστατευτούμε;

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2009

Μεταμόσχευση καρδιάς Domino

Όταν δεν αφαιρείται η πάσχουσα καρδιά και παραμένει μέσα στο θώρακα μαζί με τη μεταμοσχευμένη, η μεταμόσχευση αυτή ονομάζεται Domino.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009

Φάρμακα: Οι κίνδυνοι και η ορθή χρήση

Τα φάρμακα μπορούν να θεραπεύσουν, αλλά μπορεί να εξελιχθούν και σε απειλή για την υγεία μας, ιδίως όταν χρειαστεί να παίρνουμε πολλά ταυτόχρονα.

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009

Πρεσβυωπία: ένα πρόβλημα με πολλές λύσεις

Η πρεσβυωπία είναι μια ιδιαίτερα διαδεδομένη πάθηση, καθώς συνδέεται άρρηκτα με την αύξηση της ηλικίας, με αποτέλεσμα περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι να πάσχουν από αυτήν.

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009

Νέα γρίπη: Οδηγίες για ενήλικες και εφήβους με HIV λοίμωξη

Τα οροθετικά άτομα που έχουν προσβληθεί από το νέο ιό γρίπης Α (Η1Ν1) αναμένεται να παρουσιάσουν τυπική εικόνα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος (π.χ., βήχα, ρινόρροια, φαρυγγίτιδα) και πυρετό, κεφαλαλγία και μυαλγίες.