Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009

Η διατροφή στην εγκυμοσύνη

Η διατροφή είναι πολύ σημαντική για τη φυσική εξέλιξη της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας. Είναι καλό να προσλαμβάνουμε τη σωστή ποσότητα θερμίδων και να επιλέγουμε τη σωστή ποιότητα των τροφών που χρειαζόμαστε σ' αυτή την ιδιαίτερη περίοδο.

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2009

Μύθοι και αλήθειες για τον ιό της γρίπης Α (Η1Ν1)

Εφόσον η επιδημία της γρίπης από το νέο ιό Α (Η1Ν1) είναι υπό εξέλιξη και η πορεία της απρόβλεπτη, είναι σκόπιμη η παρακολούθηση των τελευταίων οδηγιών πρόληψης.

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009

Κοιλιοπλαστική: Σβήστε τα 'ίχνη' της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη επιβαρύνει ιδιαίτερα το σώμα κι έτσι πολλές νέες μητέρες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της χαλάρωσης στους μύες και στο δέρμα της κοιλιάς. Η κοιλιοπλαστική όπως και η χρησιμοποίηση ραδιοσυχνοτήτων μπορούν να δώσουν τις λύσεις και να επαναφέρουν το σώμα στην αρχική του κατάσταση.

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009

Καλά νέα για τους παχύσαρκους

Η παχυσαρκία δεν είναι μία απλή αύξηση του βάρους, είναι αρρώστια και μάλιστα σοβαρή. Δυόμιση εκατομμύρια άνθρωποι χάνονται λόγω παχυσαρκίας κάθε χρόνο στον κόσμο, διαπιστώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009

Το κάπνισμα ′ανάβει′ και τις αλλεργίες

Υπάρχει μια δοξασία στην κοινή γνώμη ότι το κάπνισμα μετριάζει τις αλλεργικές αντιδράσεις. Όχι μόνο δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά στις περισσότερες αλλεργίες το κάπνισμα είναι ο μεγάλος μας εχθρός.

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2009

Συνήθεις λοιμώξεις του καλοκαιριού

Καθώς η περιβαλλοντική θερμοκρασία ανεβαίνει, αλλάζει η επιδημιολογία των παθογόνων που εμπλέκονται στην εμφάνιση λοιμώξεων.

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2009

Αυτοπεποίθηση και ωραίο χαμόγελο

Στα χέρια του ειδικού επιστήμονα μπορούμε να αλλάξουμε το χαμόγελό μας, να διορθώσουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, να αλλάξουμε ότι μας ενοχλεί στο σώμα μας. Το χαμόγελο είναι απαραίτητο στη ζωή μας.

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

Γρίπη: Προστασία για το ταξίδι με πλοίο

Πώς μπορούν να προφυλαχτούν από τον ιό της γρίπης όσοι ταξιδεύουν με πλοίο;

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

Πόσο ωφελεί η μουσική τον καρδιοπαθή

Έχει αποδειχθεί ότι στο άκουσμα ενός κομματιού μουσικής μπορεί να επιταχυνθεί ή να επιβραδυνθεί ο ρυθμός της καρδιάς ή να ελαττωθεί ή να αυξηθεί η αρτηριακή πίεση.

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές

Οι Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (P.D.D., Pervasive Developmental Disorders) αποτελούν ομάδα διαταραχών χαρακτηριζόμενη από δυσκολίες στην ανάπτυξη πολλαπλών βασικών ανθρώπινων λειτουργιών.