Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009

Διατροφή και χαμόγελο

Η σωστή διατροφή είναι προϋπόθεση της σωστής λειτουργίας του οργανισμού και της καλύτερης εμφάνισής του, όπως είναι προϋπόθεση και για ένα ωραίο χαμόγελο.

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009

Μελέτη εμβολίου έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Η μεγαλύτερη μελέτη αποτελεσματικότητας εμβολίου έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, έδειξε ότι το Cervarix προστατεύει έναντι των 5 πιο συχνών ογκογόνων τύπων του HPV. Δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό TheLancet: Η επιπρόσθετη αποτελεσματικότητα θα μπορούσε να μεταφραστεί σε 11-16% επιπρόσθετη προστασία έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2009

3. Πώς γίνεται η διάγνωση της οστεοπόρωσης στον άνδρα

Η οστεοπόρωση μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά εάν διαγνωστεί έγκαιρα και πριν ακόμη συμβεί σημαντικού βαθμού οστική απώλεια.

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2009

4. Πώς μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπισθεί η οστεοπόρωση στον άνδρα;

Η οστεοπόρωση δυστυχώς είναι περισσότερο συχνή από ότι πιστεύεται. Δεν μπορεί βέβαια κανείς να σταματήσει την οστική απώλεια που προκαλείται με την ηλικία...

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2009

5. Πώς να προλάβετε και πώς να ελέγξετε την οστεοπόρωση στους άνδρες

Η οστεοπόρωση στους άνδρες συχνά εκδηλώνεται με ένα κάταγμα της σπονδυλικής στήλης ή του ισχίου, ενώ στις γυναίκες συχνότερα διαγιγνώσκεται σε έναν έλεγχο ρουτίνας.

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2009

1. Ανδρική οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση δεν αποτελεί αποκλειστικά γυναικεία νόσο. Τι είναι όπως η οστεοπόρωση;

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2009

2. Οστεοπόρωση στους άνδρες, μία ετερογενής κατάσταση

Σαν οστεοπόρωση στους άνδρες ορίζεται μια ετερογενής κατάσταση, η οποία περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία αιτιών και κλινικών εμφανίσεων.

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

Τι να κάνετε για να διατηρήσετε τη γονιμότητά σας

Οι γυναίκες που καπνίζουν, εκτός των άλλων προβλήμάτων έχουν σημάδια πρόωρης ωοθηκικής γήρανσης, καής ανταπόκρισης στις ορμόνες διέγερσης και κακής ποιότητας ωαρίων.

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Σαρκοείδωση: Ποια όργανα προσβάλλει

Περισσότερες γνώσεις αποκτούμε για αυτή την νόσο και βρισκόμαστε ολοένα και κοντύτερα στην ανακάλυψη των αιτίων που την δημιουργούν και στην ανάπτυξη περισσότερο αποτελεσματικών θεραπευτικών εφαρμογών.

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

Καρκίνος του πρωκτού

O θάνατος, χθες, της γνωστής ηθοποιού της δεκαετίας του ‘70 Φάρα Φώσετ μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο ρίχνει φως σε μια σπάνια και σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό μορφή καρκίνου.