Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

Νέα μέθοδος εντοπισμού παθήσεων του μυοκαρδίου χωρίς κυλιόμενο τάπητα

Μία νέα μέθοδος εντοπισμού παθήσεων του μυοκαρδίου χωρίς κυλιόμενο τάπητα επινοήθηκε και στη συνέχεια αναπτύχθηκε στο ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ, το Διαστολικό Τεστ Κόπωσης.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

Αδιάκοπες…διακοπές

Ο καλός καιρός, χαρακτηριστικός και ετυμολογικός παράγοντας της περιόδου, οι αυξημένες θερμοκρασίες και η απότοκη ευδιαθεσία παροτρύνουν και προτρέπουν στην αναζήτηση συνθηκών εκτόνωσης και ικανοποίησης.

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

Τι πρέπει να κάνετε εσείς που θέλετε να διακόψετε το κάπνισμα

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι καπνιστές παρουσιάζουν διπλάσια πιθανότητα για εμφάνιση θανατηφόρας καρδιακής νόσου, δεκαπλάσια πιθανότητα για καρκίνο του πνεύμονα, διπλάσια πιθανότητα για σοβαρά κατάγματα του ισχίου και καταρράκτη και τριπλάσια επίπτωση εγκεφαλικών επεισοδίων.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Αλκοόλ: πώς επηρεάζει την καρδιά

Κατά καιρούς έχουμε υποστηρίξει τις ευεργετικές επιδράσεις των οινοπνευματωδών και ιδίως του κρασιού στην καρδιά και ιδιαίτερα στην στεφανιαία νόσο. Χιλιάδες σελίδες έχουν παγκόσμια σχολιάσει το θέμα αυτό.

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Τι νεώτερο υπάρχει

Όλες οι θεραπευτικές προσπάθειες αποσκοπούν στην καταστολή ή τροποποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και στον περιορισμό της φλεγμονής που προκύπτει.

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

Οδοντιατρικά συμπτώματα και ψυχολογικά αίτια

Οδοντιατρική και ψυχολογία, δύο φαινομενικά παράλληλοι κόσμοι με κοινό σκοπό: ίαση, αισθητική ευταξία, πρόληψη. Μήπως όμως οι παράλληλοι δρόμοι είναι ο έμμετρος στοχασμός ενός κοινού οραματισμού;

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

Γραμμή επικοινωνίας για την κατάθλιψη: Ένας χρόνος λειτουργίας

Ένα χρόνο λειτουργίας (Μάιος 2008 – Μάιος 2009) συμπλήρωσε η Γραμμή Επικοινωνίας για την Κατάθλιψη (210-6515600) που λειτουργεί από το Πρόγραμμα ‘αντι-στίγμα’ του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.).

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

'Πλαστική' δέρματος με βλαστοκύτταρα

Η χορήγηση των μεσεγχυματικών κυττάρων του λίπους στην περιοχή που θέλουμε να αποκαταστήσουμε προσδίδει μόνιμο αποτέλεσμα, διότι τα μεσεγχυματικά κύτταρα είναι αυτά που παράγουν τα συστατικά του δέρματος.

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009

Τα εμβόλια δεν είναι μόνο για παιδιά

Ο εμβολιασμός είναι ίσως από τις σημαντικότερες προόδους της επιστήμης που όλοι μας, τουλάχιστον στις αναπτυγμένες χώρες, μπορούμε να απολαμβάνουμε.

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

Παθητικό κάπνισμα και επιπτώσεις στην υγεία

Πάνω από το 10 % των θανάτων που οφείλονται στο κάπνισμα μπορεί να αποδοθούν σε παθητική έκθεση.