Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

Νέα γρίπη: Συμβουλές για ταξιδιώτες

Για τους ταξιδιώτες ΠΡΟΣ τις περιοχές με τεκμηριωμένη συνεχή μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο της γρίπης από το νέο ιό Α(Η1Ν1) συστήνονται τα εξής μέτρα:

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

O καρδιοπαθής και το sex

Επειδή το sex -και ιδιαίτερα στις ακραίες εκφράσεις του- ισοδυναμεί με ένα ισχυρό ψυχοσωματικό stress, προκύπτει το ερώτημα κατά πόσον ένας καρδιοπαθής μπορεί να απολαμβάνει άφοβα το sex.

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009

Εγκυμοσύνη: Όταν ματώνουν τα ούλα...

Είναι σύνηθες να καταφθάνει έντρομη η έγκυος στον γυναικολόγο της, γιατί μαζί με όλα τα άλλα παρατηρεί ότι τα ούλα της έχουν αρχίσει να ματώνουν με το παραμικρό και πολλές φορές να αιμορραγούν.

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009

Αντιμετωπίστε τη διάρροια του ταξιδιώτη

Mε τον όρο διάρροια των ταξιδιωτών αποκαλούμε το σύνδρομο που εμφανίζεται κατά τα ταξίδια ή αμέσως μετά και χαρακτηρίζεται από κενώσεις, αυξημένης συχνότητας ή ρευστότητας.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009

Πώς προστατεύουμε το δάσος

Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο μέρος στην ανθρώπινη αμέλεια. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις περιορίσουμε λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009

Πώς να βοηθήσουμε δικό μας άνθρωπο με κατάθλιψη

Το να προσπαθεί κάποιος να προσφέρει βοήθεια σε αγαπημένο πρόσωπο που πάσχει από κατάθλιψη είναι δύσκολο. Μπορεί να μην γνωρίζει πώς να δράσει. Μπορεί να ανησυχεί πως θα πει λάθος κουβέντες. Ακολουθούν προτάσεις σχετικά με το πώς να προσφέρει κάποιος θετική στήριξη:

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009

Πόσο ασφαλής είναι ο καρδιοπαθής όταν κολυμπά

Η καρδιά οποιουδήποτε ανθρώπου μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί απότομα (καρδιακή ανακοπή) χωρίς αυτή να πάσχει από οποιαδήποτε καρδιοπάθεια. Αυτό συμβαίνει περίπου σε 1 ανά 100.000 πληθυσμού. Στους καρδιοπαθείς η αναλογία αυτή μεταβάλλεται σε 1 ανά 1000 καρδιοπαθείς.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2009

Τα ψυχογενή αίτια της πρόσληψης βάρους

Σχετίζεται η ψυχική μας διάθεση με την πρόσληψη σωματικού βάρους; Η απάντηση είναι βεβαίως ναι, αλλά με ποιον τρόπο συμβαίνει αυτό;

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009

Tυχαιώματα επινεφριδίων

Τα επινεφρίδια είναι δύο μικροί ενδοκρινείς αδένες, ένας πάνω από κάθε νεφρό, που παράγουν δύο κατηγορίες ορμονών: τις στεροειδείς ορμόνες (κορτιζόλη, αλδοστερόνη και ανδρογόνα καθώς και πολύ μικρή ποσότητα οιστρογόνων) από το εξωτερικό τμήμα τους που ονομάζεται φλοιώδης μοίρα και τις κατεχολαμίνες από το εσωτερικό τμήμα τους, που ονομάζεται μυελώδης μοίρα.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

Το έργο των 'Γιατρών του κόσμου'

Οι Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ) είναι μια Διεθνής Ιατρική Ανθρωπιστική Μ.Κ.Ο. η οποία ιδρύθηκε το 1980 στη Γαλλία από μια ομάδα γιατρών που αποφάσισαν να παρέμβουν στο δράμα του λιμού της Μπιάφρα το 1960.