Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

Το έργο των 'Γιατρών του κόσμου'

Οι Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ) είναι μια Διεθνής Ιατρική Ανθρωπιστική Μ.Κ.Ο. η οποία ιδρύθηκε το 1980 στη Γαλλία από μια ομάδα γιατρών που αποφάσισαν να παρέμβουν στο δράμα του λιμού της Μπιάφρα το 1960.

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Πού οφείλονται οι αποβολές

Η πιο συχνή περίοδος όπου πάει κάτι στραβά σε μια εγκυμοσύνη είναι στις πρώτες ημέρες και τις εβδομάδες μετά από τη σύλληψη.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009

Άγχος και εκδήλωση σωματικού πόνου

Πόνος ή δυσφορία στο στέρνο, δύσπνοια ή αίσθημα πλακώματος στο στήθος, ταχυκαρδίες (σε σημείο που να νιώθει κάποιος την καρδιά του ότι πάει να ‘σπάσει’), είναι συμπτώματα που νιώθουν καθημερινά, αμέτρητοι άνθρωποι.

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009

Τυχερά Παιχνίδια: Πότε γίνονται εθισμός

Τις ημέρες των γιορτών ορισμένοι δοκιμάζουν την τύχη τους στα τυχερά παιχνίδια. Πότε γίνονται εθισμός.

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009

Εξελίξεις στον Καρκίνο του Θυρεοειδούς

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς είναι ο πιο συχνός ενδοκρινής όγκος και ένας από τους πλέον αυξανόμενους καρκίνους σε όλον τον κόσμο. Ο διαφοροποιημένος καρκίνος του θυρεοειδούς (ΔΚΘ), ιδιαίτερα ο θηλώδης, παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009

Παθήσεις των νυχιών

Η όψη των νυχιών είναι εκτός των άλλων, καθρέφτης της γενικότερης υγείας του οργανισμού μας. Πολλές συστηματικές παθήσεις έχουν και εκδηλώσεις από τα νύχια.

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009

Η χρήση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων στη θεραπεία αιματολογικών νοσημάτων

Τα αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα του αίματος του πλακούντα και του ομφάλιου λώρου χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία αιματολογικών ασθενειών από το 1988, έτος της πρώτης επιτυχημένης θεραπευτικής εφαρμογής.

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

Η νόσος Niemann Pick τύπου C

Η NP-C είναι μία σπάνια κληρονομική νόσος, η οποία προσβάλλει κυρίως παιδιά, ενώ μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, με συχνότητα εμφάνισης 1: 150,000.

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

5 βήματα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας από την γρίπη

Οι βασικές οδηγίες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για να μην διασπείρετε τα μικρόβια

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

Εξέταση σπίλων

Οι σπίλοι ή κοινώς ελιές, είναι αθροίσεις τροποποιημένων μελανινοκυττάρων που βρίσκονται στην επιδερμίδα ή και βαθύτερα στο χόριο και εμφανίζονται από τη γέννηση και αργότερα έως την ηλικία των 25 ετών και αυξάνονται παράλληλα με την ανάπτυξη του σώματος.