Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

Η ρομποτική χειρουργική στη γυναικολογία

Θα μπορούσε ο ‘καλός’ χειρουργός - γυναικολόγος σας με τον ‘συνεργάτη’ ρομπότ του, να σας εξασφαλίσει το ίδιο αξιόπιστο αποτέλεσμα, υψηλότερης ακρίβειας, άνευ πόνου και τομών, αντίθετα από αυτό που έως τώρα βιώνατε στα γυναικολογικά σας προβλήματα;

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο ιό της γρίπης;

Ο νέος ιός της γρίπης Α (Η1Ν1) που αποµονώθηκε για πρώτη φορά πρόσφατα είναι ένας νέος υπότυπος του ιού της γρίπης που προσβάλλει και τους ανθρώπους. Πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε;

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009

Για ένα καλύτερο αύριο του Έλληνα καρδιοπαθή

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο. Τα τελευταία 20 χρόνια οι Υγειονομικές αρχές της χώρας δίνουν αποφασιστικές μάχες για να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά ανύπαρκτους εχθρούς που μας απειλούν.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Ποιους κινδύνους κρύβουν οι πολύωρες πτήσεις

Επιστημονική κοινότητα και αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται τα τελευταία χρόνια αντιμέτωπες με τα αυξανόμενα περιστατικά της εν τω βάθει φλεβοθρόμβωσης σε επιβάτες πολύωρων πτήσεων.

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009

Μπούκωμα: Ενα συχνό πρόβλημα

Τα παθολογικά προβλήματα και τα νοσήματα που υποκρύπτονται πίσω από το μπούκωμα είναι πολλά και περιλαμβάνουν τα μικρόβια, τους ιούς, τους μύκητες, την αλλεργία.

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009

Πόσο ωφελεί ο καφές μαζί με ένα τσιγάρο

Από τις καθημερινές απλές απολαύσεις ενός ανθρώπου είναι ο πρωϊνός καφές, που συνοδεύεται από ένα τσιγάρο. Είναι μία συνήθεια που εμπεριέχει στοιχεία εθισμού.

Τρίτη, 12 Μαΐου 2009

Πώς θα 'θωρακιστείτε' για τις Πανελλαδικές

Κατά τη δοκιμασία των σχολικών και πανεπιστημιακών εξετάσεων αξιολόγησης είναι βασικό ο οργανισμός να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση ούτως ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση.

Τρίτη, 12 Μαΐου 2009

Aισθητική οδοντιατρική με γλωσσική ορθοδοντική

Ένα χαμόγελο αφοπλίζει, μιλάει, λέει πολλά. Το όμορφο χαμόγελο προσδίδει αυτοπεποίθηση. Είναι τα υγιή, ίσια τοποθετημένα στις οδοντοστοιχίες και σωστά διευθετημένα στις αναλογίες του προσώπου δόντια μας.

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009

Υπερτρίχωση - δασυτριχισμός στη γυναίκα

Η αυξημένη τριχοφυΐα ή υπερτρίχωση αποτελεί σήμερα ένα από τα περισσότερο σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τη σύγχρονη γυναίκα.

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009

Η μεζούρα προλαμβάνει το έμφραγμα

Ποια είναι η σημασία της ενδοκοιλιακής παχυσαρκίας στην εξέλιξη του σακχαρώδη διαβήτη;