Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009

Η μεζούρα προλαμβάνει το έμφραγμα

Ποια είναι η σημασία της ενδοκοιλιακής παχυσαρκίας στην εξέλιξη του σακχαρώδη διαβήτη;

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2009

Πάρκα ρεφλεξολογίας

Μέσα στα πάρκα ρεφλεξολογίας, μπορεί ο καθένας μας, ενώ απολαμβάνει ένα περίπατο στη φύση, να βελτιώνει αποτελεσματικά τη φυσική του κατάσταση και την υγεία του γενικότερα.

Τρίτη, 05 Μαΐου 2009

Αντιμετώπιση του Έλληνα καρδιοπαθούς

Διαβάζοντας κάποιος τον Άτλαντα Υγείας της Ευρώπης (2008) που εκδίδει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι υποχρεωμένος να επισημάνει ορισμένα βασικά σημεία και να προβληματισθεί.

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009

Λαπαροσκοπική γυναικολογική χειρουργική

Η αλματώδης εξέλιξη της Ιατρικής τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια επιτρέπει στους ειδικά εκπαιδευμένους Γυναικολόγους, τη δυνατότητα να εκτελούν χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς να κάνουν μεγάλες τομές στην κοιλιά των ασθενών.

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009

Ηλιος και δερματικές βλάβες

Η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου και προκαρκινικών βλαβών του δέρματος αυξάνει συνεχώς στις δυτικές χώρες. Οι επιταγές της μόδας, η ευκολία έκθεσης στον ήλιο και η αύξηση του χρόνου επιβίωσης συνιστούν μερικούς από τους λόγους του προβλήματος.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

Η γρίπη των χοίρων ξανά στην επικαιρότητα

Το περασμένο σαββατοκύριακο μια είδηση από το Μεξικό μονοπώλησε την παγκόσμια ειδησεογραφία. Η γρίπη των χοίρων ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα.

Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

Λοιμώξεις και μεγάλοι μουσουργοί

Τα λοιμώδη νοσήματα αποτελούσαν μία από τις μεγαλύτερες αιτίες θνητότητας προ της εισαγωγής της αντιμικροβιακής χημειοθεραπείας.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

Τι κινδύνους κρύβει ο παχύς λαιμός;

Ερευνητές της μεγαλύτερης επιδημιολογικής μελέτης στον κόσμο, της μελέτης Framingham παρατήρησαν ότι οι άνδρες που είχαν περίμετρο λαιμού μεγαλύτερη από 40,5 cm και οι γυναίκες άνω των 34,2 cm, όλοι ηλικίας άνω των 51 ετών, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν στεφανιαία νόσο.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

Γιατί μας ωφελούν τα θετικά συναισθήματα;

Γνωρίστε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει κάποιος να επιδιώκει να βιώνει θετικά συναισθήματα, καθώς και μερικούς απλούς τρόπους για να το πετύχετε.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

Κατάθλιψη: Αναγνωρίζοντας τα συμπτώματα διάθεσης

Τα συνήθη συμπτώματα της κατάθλιψης μπορούν να κάνουν την εργασία και την καθημερινότητα σχεδόν ανυπόφορες. Η κατάθλιψη μπορεί να αλλάξει τη θεώρηση που έχει κάποιος για τον κόσμο, κάνοντας τα πάντα να μοιάζουν μάταια.