Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009

Όταν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε...

Περίπου το 30% του πληθυσμού αντιμετωπίζει περιστασιακή ή μόνιμη δυσκολία στον ύπνο, δηλαδή είτε δυσκολεύεται να κοιμηθεί, είτε ξυπνά κατά τη διάρκεια της νύχτας ή ξυπνά νωρίς το πρωί και δεν μπορεί να ξανακοιμηθεί.

Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

Τα εγκεφαλικά επεισόδια

Τα εγκεφαλικά επεισόδια ίσως αποτελούν τη δραματικότερη νόσο του ανθρώπου. Όχι τόσο γιατί μπορεί να προκαλέσουν το θάνατο, αλλά γιατί μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή σωματική και πνευματική αναπηρία.

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009

Ενδομήτριος πολύποδας: συμπτώματα και διάγνωση

Ενδομήτριος πολύποδας είναι μια ανωμαλία στην εσωτερική επένδυση της μήτρας. Συνήθως εμφανίζεται στο 10% των γυναικών κοντά στα 40-50 χρόνια τους.

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

Δύσκολες αποφάσεις στην πλαστική χειρουργική

Η καθημερινή επαφή με ασθενείς που προέρχονται από τροχαία ή εργατικά ατυχήματα, στους οποίους τίθεται θέμα ακρωτηριασμού, μας έχει προβληματίσει πολλές φορές.

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009

9 μυστηριώδεις νόσοι

Υπάρχουν νόσοι που ακόμα θεωρούνται μυστηριώδεις, καθώς τα αίτιά τους παραμένουν ανεξήγητα. Ποιες είναι ορισμένες γνωστές και λιγότερο γνωστές 'περίεργες' νόσοι;

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009

Ολοκεραμικές όψεις στην οδοντιατρική

Οι ολοκεραμικές όψεις χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην οδοντιατρική και με αυτού του είδους τη θεραπεία είναι δυνατό να αποκαταστήσουμε δόντια με κατάγματα, δόντια με έντονες χρώσεις, αλλά και να πραγματοποιήσουμε αισθητικές παρεμβάσεις.

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009

Οι συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς

Με τον όρο συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς εννοούμε όλες τις βλάβες που μπορεί να παρουσιάζει η καρδιά μόλις το παιδί γεννηθεί. Περίπου 1στα 100 παιδιά γεννιέται με κάποια βλάβη.

Τρίτη, 07 Απριλίου 2009

Ο άξονας των ινκρετινών και ο ρόλος τους στο διαβήτη

Σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (ΣΔ2), οι χαμηλότερες συγκεντρώσεις των κυκλοφορούντων ενεργών ινκρετινών επιδεινώνουν τα ελλείμματα στην έκκριση της ινσουλίνης και της γλυκαγόνης από τα παγκρεατικά α και β κύτταρα.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009

Ξηρότητα και ατροφία του κόλπου

Η ξηρότητα και η ατροφία του κόλπου είναι δύο έννοιες παραπλήσιες, οι οποίες συχνά συγχέονται από τις γυναίκες, αλλά επίσης συχνά αποκρύπτονται.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009

Η 'σύγχυση θηλών' στο θηλασμό

Με τον όρο 'σύγχυση θηλών' εννοείται το πρόβλημα που προκύπτει όταν ένα μωρό, εκτός από το στήθος τρέφεται με το μπουκάλι ή όταν του δίνεται πιπίλα.