Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009

Χοληστερίνη: Πόσο αθώα είναι τα αυγά;

Μέχρι σήμερα έχουν ακουσθεί και γραφεί όλες σχεδόν οι απόψεις σχετικά με το πόσο επικίνδυνο είναι το αυγό, αφού ο κρόκος του περιέχει περί τα 300mg χοληστερίνης.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

Αθλητισμός και καρδιά: Τι πρέπει να προσέχουμε

Σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα η καρδιά έχει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους. Τι πρέπει να προσέχουμε πριν ξεκινήσουμε τη συστηματική άθληση;

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

Σύγχρονα σιδεράκια

Χάρη στις ορθοδοντικές θεραπείες, εδώ και περίπου έναν αιώνα προσφέρεται λειτουργικότητα στη μάσηση, καλύτερη στοματική υγιεινή, αισθητική διευθέτηση των δοντιών, αλλά και αρμονικότητα του προσώπου.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Πώς θα ‘δουλέψει’ μια άρθρωση

Ύστερα από ακινησία μιας άρθρωσης στα άνω άκρα (π.χ. ώμος, αγκώνας, καρπός) ή στα κάτω άκρα (ισχίο, γόνατο, ποδοκνημική), υπάρχουν δυσκαμψία, δυσκινησία, πόνος και φόβος στην επαναφορά της φυσιολογικής κίνησης.

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

Οι επιπτώσεις του διαζυγίου στα παιδιά

Το διαζύγιο είναι ένα γεγονός το οποίο αναμφισβήτητα κλονίζει τον ψυχικό κόσμο του παιδιού. Αν θα μετατραπεί σε τραυματικό εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες. Ποιοι είναι αυτοί;

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

Διαβήτης: Συμβουλές για άσκηση

Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη μπορούν να συμμετέχουν σε όλα τα επίπεδα άσκησης, ακόμα και σε επίπεδα υψηλού ανταγωνισμού ή πρωταθλητισμού. Αποφεύγουμε ωστόσο τα ακραία και ριψοκίνδυνα σπορ.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Ευεργετικό το περπάτημα για τις νέες μητέρες

Το περπάτημα αποτελεί καλή λύση για να χάσει μια γυναίκα τα παραπάνω κιλά που της έχουν μείνει μετά από μια εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με έρευνα του Harvard Medical School της Βοστόνης, όσες γυναίκες συνηθίζουν να περπατάνε έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τα περιττά κιλά σε σχέση με αυτές που παρακολουθούν τηλεόραση.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Αλκοόλ: Ένας ύπουλος φίλος

Είναι αποδεδειγμένο και γενικά αποδεκτό ότι η κατάχρηση του αλκοόλ επιδρά απολύτως αρνητικά στον οργανισμό, ενώ η ήπια κατανάλωσή του μπορεί να είναι, εκτός από ευχάριστη, ακόμη και ωφέλιμη.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Ασκήσεις για τη μέση

Το πρόβλημα της οσφυαλγίας είναι πολύ συνηθισμένο. Σχεδόν όλοι πλέον μπορεί να το υποστούν, ως εμπειρία, μία τουλάχιστον φορά στη ζωή τους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Τις περισσότερες φορές ο πόνος περνά σύντομα και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν 2 έως 4 εβδομάδες.

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

Η καρδιά και τα Νατριουρητικά Πεπτίδια

Αποτελεί αξίωμα στην καρδιολογία ότι όλες οι καρδιοπάθειες στο τελικό τους στάδιο καταλήγουν κατά κανόνα σε καρδιακή ανεπάρκεια. Όταν η καρδιά ανεπαρκεί, αδυνατεί να στείλει το απαραίτητο αίμα για τη θρέψη των οργάνων και των ιστών του σώματος.