Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009

'Εμφραγμα: Η μάχη συνεχίζεται, όμως ο αγώνας κρίθηκε

Η Ευρώπη πρωτοστατεί και η Αμερική ακολουθεί στη μάχη κατά του θανάτου όταν εκδηλώνεται το έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009

Κατάγματα κόπωσης

Τα κατάγματα κόπωσης αποτελούν συχνή αιτία τραυματισμού σε στρατιώτες και αθλητές, κυρίως δρομείς και οφείλονται στην αδυναμία ανακατασκευής του οστού εξαιτίας επαναλαμβανόμενης φόρτισής του.

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009

Αλλεργίες και καλλυντικά: Τι πρέπει να προσέχουμε

Η χρήση καλλυντικών αλλά και προϊόντων προσωπικής υγιεινής είναι δυνατό σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Μερικές απλές συμβουλές μπορούν να μας προφυλάξουν σε μεγάλο βαθμό από ανεπιθύμητες αλλεργίες.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009

Καρδιαγγειακά: Η πρώτη αιτία θανάτου στη χώρα

Πρώτη αιτία θανάτου των κατοίκων της Ελλάδας είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Δηλαδή το έμφραγμα του μυοκαρδίου, τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και η ρήξη του ανευρύσματος της αορτής. Ακολουθούν οι διάφορες μορφές καρκίνου, ενώ ο βίαιος θάνατος από τροχαία συμβάματα βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2009

Η στοματική υγιεινή απαραίτητη στην εγκυμοσύνη

Οι έγκυες γυναίκες που υποφέρουν από περιοδοντίτιδα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού, σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έρευνας.

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2009

Χλαμύδια: Σημαντικές πιθανότητες υποτροπής στις έφηβες γυναίκες

Οι υποτροπές των μολύνσεων από χλαμύδια ταλαιπωρούν τις νέες γυναίκες, ως 20 ετών, όπως έδειξε έρευνα στις ΗΠΑ. Η υποτροπή παρουσιάστηκε στο 30% όσων είχαν νοσήσει από χλαμύδια.

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2009

Μεσοθεραπεία: ‘όπλο’ κατά της γήρανσης

Μία από τις πιο αποτελεσματικές και δημοφιλείς θεραπείες αντιγήρανσης γίνεται με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας.

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2009

Σύγχρονα ασθενοφόρα ή οχήματα μεταφοράς;

Πρόδρομος του σύγχρονου ασθενοφόρου ήταν το πρωτόγονο φορείο που κατασκεύαζαν αυτοσχέδια με μακρυά ξύλα πάνω στα οποία ξάπλωνε ο ασθενής ή ο τραυματίας και τον μετέφεραν στους ώμους.

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009

Αισθητική Οδοντιατρική και ουλικό χαμόγελο

Η αισθητική οδοντιατρική-μια από τις πλέον σύγχρονες επεμβάσεις ομορφιάς-κάνει σήμερα θαύματα και χαρίζει χαμόγελα με συμμετρικά όμορφα δόντια και απόλυτη φυσικότητα!

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009

Αντιμετωπίστε τις οικονομικές δυσκολίες

Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για το πώς να διαχειριστούν καλύτερα τις συνέπειες που μπορεί να έχουν φέρει οι οικονομικές δυσκολίες στη ζωή τους.