Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009

Ευθειασμός: Όταν ο αυχένας είναι στραβός

Το αυχενικό σύνδρομο είναι κάτι που το ακούμε συχνά ή και το ...έχουμε. Αγγεία, νεύρα, ιστοί και οστά συναντιούνται στον αυχένα μας και όλα μαζί βοηθούν να στηρίζεται το κεφάλι.

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009

Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων: Σύντομη παρουσίαση

Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ) είναι ο φορέας που καλύπτει και εκπροσωπεί συλλόγους ασθενών και μεμονωμένους ασθενείς, με την ηθική υποστήριξη της Eurordis (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σπανίων Παθήσεων), της οποίας αποτελεί ενεργό μέλος από την ίδρυσή της το 2003.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

Πότε χειρουργείται η στένωση της αορτής;

Με τον όρο βαλβιδοπάθεια, εννοούμε συνήθως τη στένωση ή την ανεπάρκεια μιας βαλβίδας. Όταν μία βαλβίδα είναι στενωμένη δεν μπορεί να ανοίξει φυσιολογικά, ενώ όταν ανεπαρκεί δεν μπορεί να κλείσει υδατοστεγώς.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

1. Διάγνωση καρκίνου του θυρεοειδούς

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα αποτελεί το συχνότερο ενδοκρινικό καρκίνο και μόλις το 1% όλων των κακοηθών νεοπλασιών του ανθρώπου.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

5 μύθοι για την ψυχοθεραπεία

Πέντε βασικοί μύθοι για την ψυχοθεραπεία μπορούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους όλες τις δυνάμεις κάποιου και να καταστήσουν την αλλαγή σχεδόν αδύνατη. Ποιοι είναι οι πέντε μύθοι;

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

2. Τύποι καρκίνου του θυρεοειδούς

Η ταξινόμηση του θυρεοειδικού καρκίνου με βάση την ιστογένεση και τη διαφοροποίηση περιλαμβάνει τους όγκους με θυλακιοκυτταρική διαφοροποίηση, τους όγκους με διαφοροποίηση του C-κυττάρου και τους μικτούς.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

3. Αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς

Παρόλο που το διαφοροποιημένο καρκίνωμα θυρεοειδούς (θηλώδες και θυλακιώδες) έχει συνήθως άριστη πρόγνωση, η εξέλιξη της νόσου εξαρτάται από τη σωστή διάγνωση και τη σωστή αρχική θεραπευτική αντιμετώπιση.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009

Ενδοκρινικά νοσήματα και οστεοπόρωση

Ενώ είναι πιθανότερο να εμφανισθεί οστεοπόρωση μετά την εμμηνόπαυση, δεν είναι σπάνια η προεμμηνοπαυσιακή οστεοπόρωση ή η οστική απώλεια που συμβαίνει πριν την εμμηνόπαυση, και μπορεί να καταλήξει σε επώδυνα κατάγματα.

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009

Μυοσκελετικές παθήσεις των managers

Οι μυοσκελετικές παθήσεις, ιδιαίτερα των φιλόδοξων και υπερεργατικών στελεχών, παραμονεύουν ανά πάσα στιγμή.

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009

Λεμφαγγειολειομυομάτωση (LAM): Μια νόσος που προτιμά τις γυναίκες

Η λεμφαγγειολειομυομάτωση είναι εξαιρετικά σπάνια νόσος η οποία απαντάται, σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, στις γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας.