Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

Μικρές αλλαγές αρκούν για ένα υπέροχο χαμόγελο

Τελευταία, οι τεχνικές που προτείνονται και εφαρμόζονται περισσότερο, εκτός από τη λεύκανση, είναι οι όψεις σύνθετης ρητίνης (bonding) και οι όψεις πορσελάνης.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009

Συμπτώματα τροφικής δυσανεξίας

Υπάρχουν κάποια σωματικά αλλά και ψυχολογικά συμπτώματα που μπορεί να οφέιλονται σε συγκαλυμμένη τροφική δυσανεξία.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

Παχυσαρκία και ψυχολογική παρέμβαση

Η παχυσαρκία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια (παράλληλα με τον διαβήτη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα). Επίσης αυξάνεται το ποσοστό παχυσαρκίας στα παιδιά.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009

Μπορεί να αποφευχθεί ένα δεύτερο έμφραγμα;

Η εμπειρία ενός εμφράγματος είναι πράγματι συγκλονιστική για τον άρρωστο. Η σωματική και η ψυχική ταλαιπωρία είναι πρωτόγνωρη γι’ αυτόν, κυρίως όταν ποτέ δεν είχε πρόβλημα με την καρδιά του.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

Αυξητική στήθους και επιλογή μεγέθους

Η επέμβαση της αύξησης του στήθους δίνει τη δυνατότητα στη γυναίκα να επιλέξει το μέγεθος του στήθους που θα βελτιώσει την εικόνα της και την αυτοπεποίθησή της.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

Γιατί τα παιδιά τρώνε όπως τρώνε;

Η απαγόρευση του fast food ή της ‘κακής’ τροφής μπορεί να οδηγήσει στην αντίδραση: το παιδί επιθυμεί να φάει το απαγορευμένο.

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009

Βασικές στάσεις θηλασμού

Εκτός από την 'κλασική' στάση θηλασμού, υπάρχουν άλλες δύο βασικές στάσεις θηλασμού, που κάθε γυναίκα πού θηλάζει θα έπρεπε να γνωρίζει: Η 'πλευρική' και ο θηλασμός όταν είστε ξαπλωμένη στο κρεβάτι με το μωρό σας.

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009

Κατάθλιψη και Καρδιά: Αχώριστη Σχέση

‘Είχε πολύ άγχος, γι’ αυτό έπαθε καρδιακή προσβολή’. Είναι μια φράση που ακούμε συχνά από πολλούς ανθρώπους. Τα τελευταία χρόνια, στους διαχρονικά σταθερούς παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου.

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009

Φυματίωση: Μια αναδυόμενη απειλή

Η φυματίωση αποτελεί σήμερα μία από τις πιο εκτεταμένες και θανατηφόρες νόσους στον κόσμο.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009

Nέος δείκτης που προφυλάσσει από καρδιακό επεισόδιο

Το FDA είναι σήμερα ο σοβαρότερος και αυστηρότερος οργανισμός που υπάρχει στον κόσμο και ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος για τον έλεγχο των φαρμάκων και των τροφών που κυκλοφορούν στην Αμερική. Αυτός ο οργανισμός πρόσφατα ενέκρινε ένα νέο τεστ που ονομάζεται PLAC και αναφέρεται στον προσδιορισμό της φωσφολιπάσης Α2.