Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2009

Mεταβολισμός φωσφόρου στη χρόνια νεφρική νόσο

Στη χρόνια νεφρική νόσο, λόγω βλάβης των νεφρών και ελάττωσης της λειτουργικής τους ικανότητας έχουμε κατακράτηση του P στο αίμα, δηλαδή υπερφωσφαταιμία, επειδή δεν απεκκρίνεται στα ούρα.

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009

Ποιο είναι το ιδανικό μόσχευμα για το μπαϊ πας;

Ποιο είναι το ιδανικό μόσχευμα για το μπαϊ πας σήμερα; Νεότερα δεδομένα από το 45ο Ετήσιο Συνέδριο των Αμερικανών Χειρουργών Θώρακος (STS).

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009

Μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία

Οι μαθησιακές δυσκολίες εκδηλώνονται με μειωμένη απόδοση στις ικανότητες ακρόασης, γραφής, ανάγνωσης, ομιλίας ή και μαθηματικών ικανοτήτων.

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

Οι στενώσεις στις καρωτίδες

Οι καρωτίδες είναι οι δύο κύριες αρτηρίες στο λαιμό του ανθρώπου που μεταφέρουν το αίμα προς τον εγκέφαλο και τον αιματώνουν. Οι αρτηρίες αυτές συμπεριφέρονται όπως όλες οι αρτηρίες του σώματος και ιδιαίτερα της καρδιάς, όσον αφορά την προσβολή τους από αθηροσκλήρωση.

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

Ζαλάδες και ίλιγγοι στην εγκυμοσύνη

Ο ίλιγγος και η τάση λιποθυμίας μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης.

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Στήθος και θηλασμός

Παρατηρώντας το στήθος εξωτερικά, διακρίνουμε τη θηλή, που από γυναίκα σε γυναίκα διαφέρει και μπορεί να είναι εξέχουσα, επίπεδη ή και εισέχουσα.

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Προστασία από τη γρίπη των πτηνών

Η γρίπη των πτηνών είναι ασθένεια όλων των πτηνών, όχι μόνο των πουλερικών, η οποία οφείλεται σε ιό. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ιών. Πώς μπορείτε να προφυλαχτείτε;

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

Ραγδαία αύξηση sites παιδικής πορνογραφίας

Η παιδική πορνογραφία είναι μια από τις γρηγορότερα αυξανόμενες επιχειρήσεις στο χώρο του διαδικτύου και υπολογίζεται να παράγει γύρω στα 3δις € κέρδη ετησίως.

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

Κρασί: πόσο ωφελεί την καρδιά;

Tην τελευταία δεκαετία πειραματικές παρατηρήσεις έδειξαν ότι στοιχεία που περιέχονται στο κρασί (αιθανολικά και μη αιθανολικά στοιχεία) ενεργοποιούν προστατευτικούς μηχανισμούς του τοιχώματος των αρτηριών και του μυοκαρδίου.

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

Παχυσαρκία και βελονισμός

Για κάθε άτομο ο ιατρός βελονιστής θα διαλέξει την προσωπική του αντιμετώπιση. Εδώ κρύβεται και η επιτυχία του βελονισμού.