Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009

Ψωρίαση: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Είναι μια συχνή χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια, που προσβάλλει περίπου το 2% του πληθυσμού. Οι άνδρες και οι γυναίκες προσβάλλονται εξίσου, ενώ οι ηλικίες έναρξης είναι μεταξύ 20 έως 35 ετών.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009

Πώς θα διακόψετε το κάπνισμα;

Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να είναι δύσκολη, γι αυτό οι εκτιμήσεις για το εγχείρημα πρέπει να είναι ρεαλιστικές.

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009

Στυτική δυσλειτουργία

Η δυσλειτουργία της στύσης χαρακτηρίζεται ως ένα νευροαγγειακό φαινόμενο κι έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία επίτευξης στύσης με αρκετή σκληρότητα και διάρκεια ώστε να επιτευχθεί ικανοποιητική σεξουαλική επαφή για τουλάχιστον για 6 μήνες.

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009

Νέα μέθοδος βιοψίας μαστού χωρίς χειρουργείο

Τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής η νέα μέθοδος B.L.E.S (breast lesion excision system) ελάχιστα επεμβατικής βιοψίας η οποία χρησιμοποιείται σε 180 κέντρα.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009

Εφηβεία: Μια δύσκολη περίοδος για παιδί και γονιό

Αν και η εφηβεία έχει το μερίδιό της σε προβλήματα, όπως κάθε άλλο στάδιο της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του ανθρώπου, ο φόβος μας για εκδήλωση σοβαρών συναισθηματικών διαταραχών στο στάδιο αυτό –περισσότερο απ’ό,τι σε άλλα στάδια- δεν είναι ρεαλιστικός...

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009

Μαστίτιδα και θηλασμός

Στην περίπτωση της μαστίτιδας, μικρόβια μολύνουν κάποιο λοβό του αδένα του στήθους. Η εικόνα της μαστίτιδας είναι χαρακτηριστική.

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009

Τι περιμένει η Καρδιολογία από το 2009

Για κάθε καινούργια χρονιά, οι ευχές όλων είναι η νέα χρονιά να αποδειχθεί καλύτερη από την προηγούμενη. Αυτό ισχύει και για την Καρδιολογία.

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009

Alzheimer: Υπάρχει πρόληψη;

Η νόσος Alzheimer είναι πολυπαραγοντική νόσος: περιβαλλοντικές, γενετικές συνιστώσες καθώς και αυτές που αφορούν στον τρόπο ζωής συµβάλλουν στην εµφάνισή της.

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2009

Οι διαταραχές του μεταβολισμού της γλυκόζης στην Ομόζυγο β-Θαλασσαιμία

Με τον όρο ‘Ομόζυγος β-Θαλασσαιμία’ αναφερόμαστε στην παθολογική εκείνη κατάσταση που χαρακτηρίζεται από κληρονομούμενη βλάβη των γονιδίων τα οποία σχετίζονται με την παραγωγή των β-πολυπεπτιδικών αλύσεων της αιμοσφαιρίνης.

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2009

Εποχική Συναισθηματική Διαταραχή

Ειδικοί πιστεύουν ότι η Εποχική Συναισθηματική Διαταραχή σχετίζεται με έλλειψη έκθεσης στο φως της ημέρας, γεγονός που εξηγεί γιατί οι άνθρωποι αισθάνονται καλά την άνοιξη και το καλοκαίρι και αρχίζουν να έχουν προβλήματα μόνο όταν μικραίνουν οι μέρες.