Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008

Αϋπνία: Αιτίες και θεραπεία

H αϋπνία ταλαιπωρεί συστηµατικά έναν στους τρεις ανθρώπους µε σηµαντικές επιπτώσεις στην καθηµερινή τους ζωή. Η ιατρική µπορεί να δώσει τη λύση και σε αυτό το πρόβληµα. Ποια είναι όµως η θεραπεία της;

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008

Σιδεράκια δεν φορούν μόνο τα παιδιά...

Οι ορθοδοντικές θεραπείες των ενηλίκων ξεκινούν από τον παράγοντα αισθητική. ‘Αισθητική Ορθοδοντική’, αν θα μπορούσε να ονομαστεί.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008

Δείξτε νεότερη με λίφτιγκ φρυδιών χωρίς νυστέρι

Το αποτέλεσμα της χαλάρωσης του μετώπου και της πτώσης των φρυδιών είναι ότι το άτομο έχει ‘κουρασμένο’ βλέμμα και πιθανόν να δείχνει μεγαλύτερο από την ηλικία του.

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008

Ψωριασική αρθρίτιδα

Ψωριασική αρθρίτιδα είναι η ονομασία η οποία δίνεται στη χρόνια φλεγμονή των αρθρώσεων σε ασθενείς με ψωρίαση, μία δερματική νόσο. Η ψωριασική αρθρίτιδα είναι μία συχνή παθολογική κατάσταση, αλλά παραμένει ελάχιστα γνωστή. 

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008

Προβλήματα φλεβών κάτω άκρων

Aπευθυνθήκαμε στον αγγειοχειρουργό Πέτρο Aποστολίδη, διευθυντή του Aγγειοχειρουργικού τμήματος του Mediterraneo Hospital και του ζητήσαμε να μάς μιλήσει για τα προβλήματα των φλεβών των κάτω άκρων.

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα

Πόσο κοινή είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα; Είναι επίσης γνωστή ως ρευματισμοί των άρθρων, μιας και προσβάλλει κυρίως τις αρθρώσεις. Στην Ελλάδα, μεταξύ 0,6 και 1% του πληθυσμού, ή περισσότερο από 60.000 άνθρωποι, υποφέρουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008

Συμπτώματα μηνιγγίτιδας

Οι οξείες λοιμώξεις του νευρικού συστήματος συγκαταλέγονται ανάμεσα στις σημαντικότερες νόσους στην κλινική πρακτική, διότι η ταχεία έναρξη θεραπείας είναι σωτήρια για τη ζωή.

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008

Εγκυμοσύνη με υπερ - ταχεία κρυοσυντήρηση βλαστοκύστεων

Οι πρώτες εγκυμοσύνες στον ελλαδικό χώρο μετά από υπέρ - ταχεία κρυοσυντήρηση βλαστοκύστεων (vitrification) είναι γεγονός.

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008

Αυτογνωσία: Η στροφή από το ασήμαντο στο σημαντικό

Από τη στιγμή που αρχίσετε να επικεντρώνεστε στο σημαντικό, τα οφέλη που θα αποκομίσετε θα είναι πολλά και θα πάρετε μεγάλη ικανοποίηση από αυτή σας την επιλογή.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008

Ο τοκετός, βήμα-βήμα

Ο τοκετός ξεκινά διαφορετικά σε κάθε γυναίκα. Το μόνο αληθινό όμως σημάδι της έναρξης του τοκετού είναι οι συχνές και περιοδικές συσπάσεις.