Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008

Το εμβόλιο HPV στο πλευρό των γυναικών

Ο εμβολιασμός έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις για την υγεία των γυναικών παγκοσμίως, καθώς για πρώτη φορά η ιατρική κοινότητα έχει στα χέρια της ένα όπλο που προλαμβάνει μία μορφή καρκίνου, τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008

Η διάγνωση της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας

Δεν υπάρχουν εργαστηριακές εξετάσεις που να μπορούν να επιβεβαιώσουν ή να αποκλείσουν τη διάγνωση της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας. Οι δείκτες φλεγμονής, όπως η ταχύτητα καθίζησης, δεν ανεβαίνουν απαραιτήτως σε υψηλότερα επίπεδα.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008

Φυσική κατάσταση και καρδιά

Το επίπεδο φυσικής κατάστασης αποτελεί ανεξάρτητο προγνωστικό δείκτη επιβίωσης και θνητότητας σε υπερτασικούς υψηλού κινδύνου, προϋπερτασικούς, διαβητικούς, παχύσαρκους, μεσήλικες και ηλικιωμένους.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008

Λιπογλυπτική: Η εξέλιξη της λιποαναρρόφησης

Ως επέμβαση είναι πιο εξελιγμένη μορφή της λιποαναρρόφησης. Η διαφορά τους έγκειται στο μέγεθος της διαμέτρου της κάνουλας που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του περίσσιου λίπους.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

Η αύξηση των μαστών στην εγκυμοσύνη

Με την έναρξη της εγκυμοσύνης οι μαστικοί αδένες πρήζονται και γίνονται πιο ευαίσθητοι. Αυτό οφείλεται στην αύξηση της προγεστερόνης.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

Ποια είναι τα ύποπτα σημάδια για την ύπαρξη καρκίνου του μαστού;

Τα ύποπτα σημάδια για την ύπαρξη καρκίνου στο μαστό περιλαμβάνουν μόρφωμα στους μαστούς ή τη μασχάλη και πόνο ή δυσφορία.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008

Kοιλιοπλαστική χωρίς πόνο και γενική αναισθησία

Σήμερα, μια ‘μεγάλη’ και βαριά επέμβαση με την κατάλληλη εκλογή πλαστικού χειρουργού και αναισθησιολόγου γίνεται μια απλή επέμβαση ρουτίνας.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008

Οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στην υγεία

Η Eυρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια έκρηξη επιδημιών και ασθενειών, που μεταδίδονται από έντομα και τρωκτικά, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών, καθώς η Γηραιά Hπειρος γίνεται όλο πιο ζεστή και υγρή.

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008

Επαγγελματικό άσθμα: Ποιες είναι οι συνήθεις αιτίες

Αποτελεί μια 'ιδιαίτερη' μορφή άσθματος που συχνά είναι πολύ δύσκολη στη διάγνωσή της. Μπορούμε να ξεχωρίσουμε τρεις κατηγορίες επαγγελματικού άσθματος.

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008

Περιοδοντίτιδα και κάπνισμα

Υπάρχουν πολλές μελέτες που αποδεικνύουν ότι το κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για την εμφάνιση περιοδοντίτιδας.