Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D μπορεί ενδεχομένως να προστατεύουν νεότερους από 50 ετών ενήλικες από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, αναφέρει νέα έρευνα.
Η Dr. Kimmie Ng, του Dana-Farber Cancer Institute στη Βοστόνη, δήλωσε ότι επειδή η έλλειψη βιταμίνης D αυξάνεται σταθερά τα προηγούμενα χρόνια αναρωτήθηκαν οι ερευνητές αν αυτό θα συνέβαλε στα αυξημένα ποσοστά του καρκίνου παχέος εντέρου σε νεότεορους.
Η έρευνα ανακάλυψε ότι η πρόσληψη βιταμίνης D (300 IU την ημέρα ή περισσότερο) συνδεόταν με περίπου 50% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο παχύ έντερο σε νεαρότερη ηλικία.
Υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης D συνδέθηκε επίσης με χαμηλότερο κίνδυνο πιθανώς προκαρκινικών πολυπόδων που εντοπίστηκαν πριν την ηλικία των 50.
Τα ευρήματα προήλθαν από 94.000 γυναίκες 25-42 ετών κατά την έναρξη της έρευνας.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Gastroenterology — είναι η πρώτη που συνδέει τα επίπεδα βιταμίνης D με τον κίνδυνο έναρξης σε μικρότερη ηλικία του καρκίνου παχέος εντέρου.
Δεν παρατηρήθηκε σημαντική σχέση μετά την ηλικία των 50 ετών, ενώ οι ερευνητές δήλωσαν ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}