Παρουσιάστηκε σήμερα, η συγκεκριμένη συσκευή, την οποία σχεδίασε και κατασκεύασε ερευνητική ομάδα καθηγητών του κατασκευαστικού τομέα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και την οποία έλεγξε- σε πραγματικό χρόνο - το Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur.
«Η συσκευή αυτή πρωτοπορεί σε διεθνές επίπεδο, από άλλες παρόμοιες συσκευές, καθώς διαθέτει θωρακισμένη και εστιασμένη ακτινοβολία, κατάλληλου μήκους κύματος υψηλής ισχύος», τόνισε κατά την παρουσίασή της ο καθηγητής Δρ. Γιώργος Νικολαΐδης.
Από τα πειράματα, που έγιναν σε πραγματικό χρόνο και τα οποία πραγματοποιήθηκαν από το Ελληνικό Ινστιτούτο Pasteur
- σε βαγόνι του μετρό, σε λεωφορείο και σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, προέκυψαν τα παρακάτω αποτελέσματα, όπως τόνισε ο προϊστάμενος του Τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου του Ινστιτούτου Pasteur, Δρ. Ιωάννη Ράμπια:
- σε χώρο εργαστηρίου φοιτητών του ΠΑΔΑ, όγκου περίπου 84 m3, κάνοντας χρήση της συγκεκριμένης συσκευής αποδείχθηκε ότι σε 15λεπτη λειτουργία το μικροβιακό φορτίο ελαττώθηκε κατά 55%, ενώ στα 60 λεπτά η μείωση ήταν της τάξης του74%.
- σε βαγόνι του metro, μήκους 17 μέτρων και όγκου 97,75m3, η μείωση του μικροβιακού φορτίου εντός 15 λεπτών ήταν 90%,ενώ σε 30 λεπτά ήταν 93%.
- σε λεωφορείο της ΟΣΥ, μήκους 12 μέτρων και όγκου 64m3, η μείωση εντός 15 λεπτών ήταν 50%, ενώ σε 30 λεπτά ήταν 66%.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}