Φορώντας έναν ρομποτικό εξωσκελετό ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά, 8χρονοα αγόρι με εγκεφαλική παράλυση περπάτησε σε δωμάτιο θεραπείας στην πόλη του Μεξικού, χαμογελώντας θριαμβευτικά.
Ο David χρησιμοποιεί αμαξίδιο λόγω της νευρολογικής του κατάστασης που τον άφησε επίσης χωρίς ακοή και επικοινωνεί με τη νοηματική.
Χάρη στον εξωσκελετό Atlas 2030 με τον οποίο η δημιουργός του κέρδισε το European Inventor Award φέτος, το αγόρι μπόρεσε να περπατήσει και να σταθεί μπροστά στον καθρέφτη όπου ζωγράφισε χαμογελαστά πρόσωπα με μαρκαδόρους.
‘’Κάνει τα πρώτα του βήματα. Αυτό του δίνει χαρά’’, δήλωσε η μητέρα του, Guadalupe.
Στην αρχή φοβόταν και τα χέρια του είχαν μεγάλη ένταση-τώρα η μητέρα του βλέπει ότι ήδη κρατά το στυλό και αρχίζει να ζωγραφίζει.
Το παιδί κάνει ένα εξαντλητικό ταξίδι που διαρκεί σχεδόν 2 ώρες από το σπίτι του στο κέντρο θεραπείας-κάτι που αξίζει, δήλωσε η μητέρα της.
Ο εξωσκελετός σχεδιάστηκε από την Ισπανίδα καθηγήτρια Elena Garcia Armada για να βοηθήσει τα παιδιά που χρησιμοποιούν αμαξίδιο να περπατούν κατά τη διάρκεια αποκατάστασης.
Η ευκαιρία σε παράλυτα παιδιά να περπατήσουν δεν επεκτείνει μόνο το προσδόκιμο ζωής τους και ενισχύει τη σωματική τους ευεξία αλλά βελτιώνει και την αυτοεκτίιμησή τους.
Οι μηχανικές αρθρώσεις του κοστουμιού από τιτάνιο που δουλεύει με μπαταρίες προσαρμόζονται έξυπνα στην κίνηση καθενός παιδιού.
Το Μεξικό είναι η τρίτη χώρα μετά την Ισπανία και τη Γαλλία όπου ο Atlas 2030 έχει χρησιμοποιηθεί για παιδιά.
Tο κοστούμι βοηθά τα παιδιά να πετύχουν στόχους αποκατάστασης σε χρόνο ρεκόρ.
Tα οφέλη περιλαμβάνουν μυϊκή ενδυνάμωση, βελτίωση του πεπτικού και αναπνευστικού συστήματος και σημαντική βελτίωση της διάθεσης.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}