Η εταιρεία Neuralink του επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, ανέφερε την πρώτη επιτυχία στη σταθεροποίηση του εμφυτεύματος τσιπ στον εγκέφαλο. Τα μικροσκοπικά σύρματα του εμφυτεύματος, το οποίο τοποθετήθηκε στον πρώτο συμμετέχοντα σε μια σειρά δοκιμών, έχουν γίνει "λίγο - πολύ σταθερά", δήλωσε ο διευθυντής της Neuralink, Ντονγκτζίν Σέο, σε ζωντανή μετάδοση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

"Μετά από χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο, χρειάζεται λίγος χρόνος για να αναπτυχθούν οι ιστοί και να σταθεροποιηθούν τα ράμματα στη θέση τους. Μόλις συμβεί αυτό, όλα είναι σταθερά".

Τον Μάιο, η Neuralink ανέφερε ότι ορισμένα καλώδια στον εγκέφαλο του Νόλαντ Άρμπαου, ο οποίος είναι παράλυτος από τον ώμο και κάτω από ένα ατύχημα κατάδυσης το 2016, είχαν βγει από τη θέση τους.

Μέχρι στιγμής, ο Arbaugh είναι ο μοναδικός ασθενής με το εμφύτευμα. Ωστόσο, ο Μασκ ελπίζει να αυξήσει τον αριθμό των ασθενών σε υψηλό μονοψήφιο αριθμό φέτος.

Για μελλοντικές εμφυτεύσεις, η εταιρεία θέλει να διαμορφώσει πιο συγκεκριμένα την επιφάνεια του κρανίου και να ομαλοποιήσει την περιεκτικότητα του διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα του ασθενούς, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους.

Η Neuralink εργάζεται επίσης πάνω σε μια νέα, πιο αποτελεσματική συσκευή με λιγότερα ηλεκτρόδια, δήλωσε.

Το εμφύτευμα θα επιτρέπει στους παράλυτους ασθενείς να ελέγχουν ψηφιακές συσκευές μόνο με τη σκέψη τους. Ο Arbaugh μπορεί ήδη να το χρησιμοποιεί για να παίζει βιντεοπαιχνίδια, να σερφάρει στο διαδίκτυο και να κινεί έναν κέρσορα.

Ο Μασκ τόνισε στη ζωντανή μετάδοση ότι η συσκευή δεν προκαλεί καμία βλάβη στον εγκέφαλο.

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε πέρυσι το πράσινο φως στην εταιρεία για δοκιμές σε ανθρώπους, αφού προηγουμένως είχε εκφράσει ανησυχίες για την ασφάλεια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Το ν/σ για την ‘’ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης’’ κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση  
Ποιο είδος φυτικής ίνας βοηθά στο αδυνάτισμα [μελέτη]
Υπεύθυνος σε θέματα απάτης και διαφθοράς στο υπουργείο Υγείας