Σε πενταμελή επιτροπή καθηγητών, ανέθεσε ο υπουργός Υγείας το έργο σύνταξης εισηγήσεων και προτάσεων για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Το ερώτημα είναι γιατί δεν ανετέθη η συγκεκριμένη αρμοδιότητα στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, το οποίο διορίστηκε από τον Θάνο Πλεύρη πριν από δύο εβδομάδες και με αλλαγές προσώπων.
Η ενέργεια προβληματίζει ακόμη και στελέχη του ΕΟΔΥ, τα οποία αναρωτιούνται για τη σκοπιμότητά της. Η αλήθεια είναι πως ο Οργανισμός δεν έλαβε (ούτε κατά διάνοια) "άριστα" στους χειρισμούς της πανδημίας και δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετη η αντικατάσταση του τέως προέδρου με τον καθηγητή Θεοκλή Ζαούτη (φωτογραφία).
Με σημερινή απόφαση του Θάνου Πλεύρη, συγκροτείται επιστημονική επιτροπή "για την υποστήριξη του έργου του ΕΟΔΥ", στην οποία συμμετέχουν οι εξής:
- Παγώνα Λάγιου, παθολόγος, καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, πρόσεδρη καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Harvard των ΗΠΑ.
- Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
- Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός".
- Ευαγγελία Νένα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Δημόσιας Υγιεινής - Κοινωνικής Ιατρικής - Ιατρικής Εργασίας, στο Τμήμα Ιατρικής, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
- Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής, στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής θα ορισθεί μεταξύ των μελών της κατά την πρώτη συνεδρίασή της.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, έργο της Επιστημονικής Επιτροπής είναι η σύνταξη εισηγήσεων και προτάσεων προς τον υπουργό Υγείας αναφορικά με το έργο του ΕΟΔΥ.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}