Με ιδιαίτερη επιτυχία "τρέχουν" πρωτοβουλίες και δράσεις του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών και... αιτία την πανδημία που "πήγε πίσω" τα εμβολιαστικά προγράμματα για όλες τις νόσους, κυρίως στα παιδιά. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Νίτσας "ως γιατροί έχουμε υποχρέωση να επιμείνουμε στην επιστημονική αλήθεια η οποία έσωσε εκατομμύρια συνανθρώπους μας από βέβαιο θάνατο και θα συνεχίζει να σώζει παρά τις όποιες αντιεπιστημονικές θεωρίες". Ο κ. Νίτσας πρόσθεσε ακόμη ότι "ο ΙΣΘ έχει αφιερώσει όχι μόνο μια εβδομάδα αλλά... χρόνια στην προσπάθεια πρόληψης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού με το #εμβολιαΖΩ ώστε οι όποιοι ενδοιασμοί για τα οφέλη του εμβολιασμού να απαντηθούν και να διαλυθούν με επιστημονικά επιχειρήματα".
Ο ΙΣΘ σε συνεργασία με την Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ. του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργάνωσε στο πάρκο της Τούμπας ακόμη μία ανοιχτή εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με τίτλο "παίΖΩ-εμβολιάΖΩ" όπου με παιχνίδια και θεατρική παράσταση... τετράχρονων παιδιών έγινε σαφές ότι τα εμβόλια ήταν αυτά που εξαφάνισαν ασθένειες -όπως η ευλογιά- και χάρη σε αυτά τα εμβόλια οι παιδίατροι δεν αντιμετωπίζουν πλέον διφθερίτιδα, πολιομυελίτιδα, τέτανο κι άλλα λοιμώδη νοσήματα. Το θεατρικό έργο βασίστηκε στο βιβλίο του παιδιάτρου Σπύρου Μαζάνη για τον "Βόλιο... Εμβόλιο" και οι μικροί πρωταγωνιστές καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν η πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Όλγα Τζέτζη και το πρώην μέλος του ΔΣ του ΙΣΘ και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Νίκος Καρανταγλής
Η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μαρία Χατζηδημητρίου στο σύντομο χαιρετισμό της ευχαρίστησε τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου οι οποίοι με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Νίτσα επιμένουν στην προσπάθεια θωράκισης της κοινωνίας με υπομονή και πειθώ, καθώς και στη διασφάλιση όχι μόνο της ζωής αλλά και της ποιότητας της. Όπως τόνισε, "φυσική νόσηση και χρόνια λοίμωξη από ηπατίτιδα Β μπορεί να καταλήξει σε ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα, ο τέτανος μπορεί να προκαλέσει θάνατο, η ερυθρά που θα μολύνει την έγκυο μπορεί να προκαλέσει συγγενή ερυθρά στο έμβρυο. Όλα αυτά είναι νοσήματα που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό από την παιδική ηλικία. Εξάλλου πετυχαίνοντας «τείχος προστασίας» προστατεύουμε άτομα των οποίων ο εμβολιασμός «δεν έπιασε», βρέφη τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, εγκύους και άτομα που δεν έκαναν την επαναληπτική δόση, και επιπλέον συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση της ανθεκτικότητας των βακτηρίων, διότι στην φυσική νόσηση των ατόμων από μικροβιακή λοίμωξη είναι απαραίτητη η χορήγηση αντιβιοτικών".
Ανάλογες παρεμβάσεις έκαναν στην εκδήλωση ο αν. γενικός γραμματέας του ΙΣΘ Χρήστος Μπάκας. το μέλος του ΔΣ και ειδικός γραμματέας των ιδιωτών γιατρών Θεοφύλακτος Κυριακίδης καθώς και το μέλος του ΔΣ και ειδική γραμματέας γιατρών του Ε.Σ.Υ. Ελπίδα Χοχλιούρου οι οποίοι τόνισαν ότι οι ενημερωτικές δράσεις θα συνεχιστούν ώστε να μην επανεμφανιστούν ξεχασμένες ασθένειες λόγω εστίασης στο φόβο για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες και όχι στο φόβο για περισσότερο πιθανό θάνατο ή πιθανότερη μόνιμη παράλυση.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}