Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι ενδεχομένως υπάρχει σχέση μεταξύ απώλειας εργασίας και αποβολής ή θνησιγένειας.
Ο κίνδυνος διπλασιαζόταν μετά την απώλεια εργασίας της εγκύου ή του συντρόφου της, έδειξε νεα έρευνα που δημοσιύτηκε στο Human Reproduction.
Η Selin Köksal, του University of Essex δήλωσε ότι περαιτέρω έρευνα θα πρέπει να γίνει ώστε να κατανοηθεί αν η απώλεια εργασίας αυξάνει πράγματι τον κίνδυνο αποβολής του εμβρύου.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία έρευνας σε 40.000 βρετανικά νοικοκυριά που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2009 και 2022.
Τα στοιχεία περιέλαβαν περισσότερες από 8.000 γεννήσεις για τις οποίες υπήρχαν πληροφορίες για την ημερομηνία σύλληψης και την πορεία τους.
Ποσοστό 11.6% είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή.
Οι ερευνητές επίσης εντόπισαν 38 θνησιγένειες (0,5% των συλλήψεων).
Από τις 136 γυναίκες που επηρεάστηκαν από την απώλεια εργασίας, το 23.5% απέβαλε και το 0.7%, είχε θνησιγένεια. Σε 8.000 γυναίκες που δεν επηρεάστηκαν από την απώλεια εργασίας, το 10.4% απέβαλε και το 0.5% είχε θνησιγένεια.
Ο Alessandro Di Nallo δήλωσε ότι οι αιτίες για τις σχέσεις μπορεί να οφείλονται στο στρες, στη μειωμένη πρόσβαση σε περιγεννητική περίθαλψη ή σε αλλαγές στον τρόπο ζωής.
Είναι γνωστό ότι το στρες οδηγεί στην απελευθέρωση ορμονών που αυξάνουν τον κίνδυνο αποβολής και πρόωρου τοκετού.
Η μείωση του εισοδήματος μετά την απώλεια εργασίας θα μπορούσε να περιορίζει την πρόσβαση στην περιγεννητική περίθαλψη. Επίσης η συναισθηματική δυσφορία θα μπορούσε να οδηγεί σε ανθυγιεινές συμπεριφορές, όπως κατανάλωση αλκοόλ, κάπνισμα και ακατάλληλη διατροφή.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν σχέση σημειώνοντας ότι η κύηση και η απώλεια εργασίας αναφέρθηκαν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και ότι άλλοι παράγοντες θα μπορούσαν να συσχετίζονται με την κύηση και την απώλεια εργασίας.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}