Η μοναξιά μπορεί να είναι ιδιαίτερα θανατηφόρος για παχύσαρκους ανθρώπους οι οπαίοι είναι πιο πιθανό να νιώθουν κοινωνικά απομονωμένοι.
Νέα έρευνα δείχνει ότι η αντιμετώπισή της ενδεχομένως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο επιπλοκών υγείας και πρόωρου θανάτου σε αυτούς.
Ο Dr. Lu Qi, του Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine στη Νέα Ορλεάνη, δήλωσε ότι έως σήμερα διατροφικοί παράγοντες και παράγοντες του τρόπου ζωής είναι η κύρια εστίαση στην πρόληψη νόσων που συνδέονται με την παχυσαρκία.
Η νέα έρευνα υπογραμμίζει τη σημασία του να ληφθεί υπόψη η κοινωνική και ψυχική υγεία στη βελτίωση της υγείας ανθρώπων με παχυσαρκία.
Ο Dr. Philipp Scherer, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν προς τη βελτίωση της κοινωνικής απομόνωσης ως πιθανού φαρμάκου για τη μείωση της θνησιμότητας.
Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία 400.000 ανθρώπων από τη UK BioBank,
Οσοι περιελήφθησαν στην έρευνα δεν είχαν καρδιοπάθεια όταν οι επιστήμονες άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία για τη νέα έρευνα. Στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν μεταξύ Μαρτίου 2006 και Νοεμβρίου 2021.
Σε αυτή τη διάρκεια όλα τα αίτια θνησιμότητας σε ανθρώπους που ήταν παχύσαρκοι ήταν 36% χαμηλότερα σε αυτοίς που αισθάνονταν λιγότερο μόνοι και κοινωνικά απομονωμένοι σε σύγκριση με 9% μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε όσους δεν ήταν παχύσαρκοι ή μόνοι.
Ο Qi δήλωσε ότι είναι καιρός να ενσωματωθούν κοινωνικοί και ψυχολογικοί παράγοντες σε άλλους παράγοντες διατροφής και τρόπου ζωής στην ανάπτυξη στρατηγικών παρέμβασης για την πρόληψη επιπλοκών που συνδέονται με την παχυσαρκία.
Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο JAMA Network Open.
Αν και δεν συζητείται τόσο συχνά όσο η διατροφή ή η άσκηση, η μοναξιά αναγνωρίζεται τώρα ως σημαντικός παράγοντας κινδύνου για αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία.
Άνθρωποι που αισθάνονταν κοινωνικά απομονωμένοι είχαν 32% περισσότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου έναντι αυτών που δεν ήταν, έδειξε πρόσφατη έρευνα.
Η κοινωνική λειτουργός Rachael Benjamin, δήλωσε ότι άνθρωποι με παχυσαρκία μπορούν να προσπαθήσουν να αναπτύξουν σχέσεις με περισσότερη ποιότητα.
Πηγές:
JAMA Network Open.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}