Επιστήμη & Ζωή

ΕΟΔΥ: Πώς θα αποφύγετε τα τροφιμογενή νοσήματα κατά την εορταστική περίοδο

Οι οδηγίες των επιστημόνων του ΤμήματοςΤροφιμογενών και Υδατογενών Νοσημάτων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.


Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2024, 09:00

Κατά την περίοδο των εορτών μία από τις προσφιλείς μας συνήθειες είναι τα  γεύματα με την οικογένειά μας και τους φίλους μας. Οι συμβουλές που ακολουθούν αφορούν στην πρόληψη των τροφιμογενών νοσημάτων, των νοσημάτων, δηλαδή, που προκαλούνται από την κατανάλωση μολυσμένου τροφίμου, κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Μην αφήνετε το κρέας να αποψυχθεί στον πάγκο εκτός ψυγείου. Όταν το κρέας διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από 2 ώρες, ευνοείται ο πολλαπλασιασμός βακτηρίων. Επικίνδυνες θερμοκρασίες για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων θεωρούνται αυτές που είναι μεταξύ 4οC και 60οC.

Πηγές:
ΕΟΔΥ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων