Διατροφή

Κριθαροκουλουράκια με cottage και λιαστή τομάτα

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι κατάλληλη για όσους έχουν υψηλή χοληστερόλη.

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2008

Ξένος Κωνσταντίνος
Κλινικός Διαιτολόγος MSc

Yλικά για 4 άτομα

400 γρ (12 τεμ.) κριθαροκουλουράκια
250 γρ. cottage
400γρ. ντομάτες (ώριμες)
50 γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
½ ματσάκι ρόκα (ψιλοκομμένο)
5γρ. ρίγανη
40 ml ελαιόλαδο
Αλάτι χοντρό 2γρ.


Πιπέρι μαύρο

Υλικά για μαρινάδα:

200 ml χυμός πορτοκάλι
20 ml βαλσαμικό ξίδι
Αλάτι 100 ml γλυκό κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Πλένω τις ντομάτες και τις περνάω από τον τρίφτη. Τις ανακατεύω με τις λιαστές ντομάτες, το μισό ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω.

Βουτάω ελαφρώς και από τις 2 πλευρές τα παξιμαδάκια, στη μαρινάδα που έχω δημιουργήσει από το χυμό πορτοκαλιού, βαλσάμικο ξίδι, γλυκό κόκκινο κρασί και το αλάτι και απλώνω από πάνω το μείγμα με τις ντομάτες. Προσθέτω την ρόκα και το τυρί cottage.


Πασπαλίζω με ρίγανη και το υπόλοιπο λάδι
Χρόνος προετοιμασίας: 20λεπτά



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων