Επιστήμη & Ζωή

Γυναίκες που καταναλώνουν αλκοόλ παχαίνουν λιγότερο

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι γυναίκες που καταναλώνουν μέτρια ποσότητα αλκοόλ σε τακτική βάση, ιδιαίτερα κόκκινο κρασί, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μακροπρόθεσμα, αύξηση βάρους.

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2010, 15:48

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι γυναίκες που καταναλώνουν μέτρια ποσότητα αλκοόλ σε τακτική βάση, ιδιαίτερα κόκκινο κρασί, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μακροπρόθεσμα, αύξηση βάρους σε σχέση με τις γυναίκες που δεν καταναλώνουν αλκοόλ.



Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Βrighman and Womens Hospital, στη Βοστόνη, σε σχεδόν 20.000 γυναίκες, από τις οποίες ζητήθηκε να απαντήσουν σχετικά με τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ σε διάστημα 13 ετών.

Η ομάδα που αύξησε περισσότερο το σωματικό της βάρος ήταν οι γυναίκες που δεν κατανάλωναν αλκοόλ.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Archives of Internal Medicine’ αναφέρει ότι δεν υπάρχει σαφής σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και της αύξησης βάρους. Ειδικοί ωστόσο, υπενθυμίζουν ότι η έρευνα δεν αλλάζει εμπεριστατωμένες ενδείξεις για την επίδραση της μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ-η κατανάλωση περισσότερων των μια έως δυο μονάδων αλκοόλ την ημέρα σχετίζεται με αύξηση του βάρους.



Η Catherine Collins, της Βρετανικής Ένωσης Διαιτολόγων δήλωσε ότι το κρασί δεν θα πρέπει να θεωρείται εργαλείο δίαιτας. Σημείωσε πως αν οι γυναίκες ακολουθούν υγιεινό τρόπο διατροφής και ζωής και καταναλώνουν μια ή δυο μονάδες αλκοόλ τη νύχτα, τότε αυτό περιέχει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με κάποιον που καταναλώνει σοκολάτα.

Η ερευνήτρια πρόσθεσε ότι η έρευνα δείχνει πως οι μέτριες ποσότητες είναι το κλειδί για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν κρασί, ενδεχομένως μπορεί να καταναλώνουν και γλυκά και μεζέδες με περισσότερες θερμίδες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αιτία που το αλκοόλ ενδεχομένως δεν οδηγεί τόσο πολύ σε αύξηση βάρους όσο προηγουμένως εκτιμάτο, οφείλεται στο πώς το επεξεργάζεται ο οργανισμός.

Πιστεύεται ότι το ήπαρ ενδεχομένως επεξεργάζεται το αλκοόλ μετατρέποντάς το σε θερμότητα αντί για λίπος, όπως κάνει με τις περισσότερες άλλες ουσίες.

Πηγές:
‘Archives of Internal Medicine’ .



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων