Η ζάχαρη περιέχεται σε πολλές τροφές και ποτά. Ωστόσο οι μεγάλες ποσότητες συμβάλλουν στην παχυσαρκία, την εμφάνιση διαβήτη 2 και προκαλούν βλάβες τα δόντια.
Η Αμερικανική Aκαδημία Oικογενειακών Ιατρών προτείνει τους παρακάτω τρόπους μείωσης της κατανάλωσης ζάχαρης:
- Να αποφεύγετε τις ποσότητες ψημένων επιδορπίων και γλυκών. Να καταναλώνετε άφθονα λαχανικά, φρούτα, και προϊόντα ολικής αλέσεως.
- Να πίνετε νερό αντί για ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη.
- Αποφύγετε τις κατεργασμένες τροφές.
- Να επιλέγετε συνταγές που απαιτούν λιγότερη ζάχαρη, να μειώνετε τη ζάχαρη στις συνταγές ή να χρησιμοποιθείτε υποκατάστατο ζάχαρης.
Πηγές:
Αμερικανική Aκαδημία Oικογενειακών Ιατρών.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}