Επιστήμη & Ζωή

Έρευνα: Το αλκοόλ ενισχύει τις υγιεινές ιδιότητες της φράουλας!

Οι φράουλες είναι νόστιμες και χρήσιμες για την υγεία αλλά αν συνδυαστούν και με αλκοόλ, ενδεχομένως να είναι ακόμα υγιεινότερες! Το περίεργο αυτό εύρημα ανακοινώθηκε από ερευνητές οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν νέους τρόπους να διατηρήσουν φρέσκιες τις φράουλες.

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007, 16:25

Οι φράουλες είναι νόστιμες και χρήσιμες για την υγεία αλλά αν συνδυαστούν και με αλκοόλ, ενδεχομένως να είναι ακόμα υγιεινότερες! Το περίεργο αυτό εύρημα ανακοινώθηκε από ερευνητές οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν νέους τρόπους να διατηρήσουν φρέσκιες τις φράουλες.

Η φράουλα περιέχει ουσίες χρήσιμες για την πρόληψη του καρκίνου, των καρδιαγγειακών ασθενειών και της αρθρίτιδας.

Οι Αμερικανοί και Ταυλανδοί ερευνητές, σύμφωνα με τη δημοσίευσή τους στο περιοδικό ‘Journal of the Science of Food and Agriculture’ ανακάλυψαν ότι η μείξη φράουλας με αλκοόλ, στη μορφή ενός κοκτέιλ, ενίσχυε κατά 30% τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της φράουλας, οι οποίες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν γήρανση στον οργανισμό και πολλές αρρώστιες.

Η αιθανόλη, που βρίσκεται στη βότκα, το ρούμι την τεκίλα και άλλα ποτά, φάνηκε ότι ενισχύει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες και των μούρων.

Ωστόσο, η διατροφολόγος Frankie Phillips, της Βρετανικής Ένωσης Διαιτολόγων, δήλωσε ότι ενδεχόμενα οφέλη μπορεί να εξουδετερωθούν από τη ζημιά που προκαλεί στο συκώτι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας οινοπνευματωδών. Πρόσθεσε ότι είναι γνωστό πως ο τρόπος παρασκευής μπορεί να ενισχύσει τις θρεπτικές ουσίες και τις αντιοξειδωτικές ικανότητες των λαχανικών, όπως για παράδειγμα το μαγείρεμα της τομάτας, που ενισχύει τη λυκοπένη και τη β-καροτίνη.

Γι αυτό, υπογραμμίζουν, ισχύει ο κανόνας της κατανάλωσης λαχανικών με διαφορετικούς τρόπους παρασκευής, οι οποίοι μπορεί να περικλείουν φρέσκα, κατεψυγμένα, κονσερβοποιημένα ή ξηρά φρούτα και λαχανικά και χυμούς.

Η διατροφολόγος εκτιμά ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να θεωρούν ότι το κοκτέιλ φράουλας θα αποτελέσει πανάκεια.

Πηγές:
'Journal of the Science of Food and Agriculture’



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων