Ο εγκέφαλος αγχωδών γυναικών εργάζεται σκληρότερα σε σχέση με τους άντρες σε παρόμοιες στρεσογόνες καταστάσεις, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.
Το National Institute of Mental Health αναφέρει ότι οι γυναίκες έχουν 60% περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με τους άντρες να εμφανίσουν αγχώδη διαταραχή στη ζωή τους. Γενικά περίπου το 22,8% όλων των ανθρώπων με αγχώδη διαταραχή στις ΗΠΑ κατηγοριοποιούνται να έχουν σοβαρή αγχώδη διαταραχή.
Η μέση ηλικία έναρξης των συμπτωμάτων αρχίζει ακόμα και στα 11 χρόνια.
Οι γυναίκες είναι περισσότερο πιθανό να έχουν πολλαπλές ψυχικές διαταραχές ταυτόχρονα και η κατάθλιψη συχνά συμβαίνει σε ανθρώπους που έχουν άγχος.
Η έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό εξέτασε 79 φοιτήτριες και 70 φοιτητές για ανταποκρίσεις εγκεφάλου που συνδέονται με το άγχος όπως συνδέεται με την ανησυχία.
Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να εντοπίσουν το μεσαίο γράμμα σε ομάδα 5 γραμμάτων.
Ορισμένες φορές τα γράμματα ήταν τα ίδια ("FFFF") και άλλες φορές διέφεραν. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε έρευνα για το πόσο ανησυχούσαν σε καθημερινή βάση.
Γυναίκες που αυτοχαρακτηρίστηκαν πολύ αγχώδεις έτειναν να έχουν υψηλότερο επίπεδο εγκεφαλικής δραστηριότητας όταν έκαναν λάθος. Ακόμα και αν τα σκορ για τα 2 φύλα ήταν περίπου τα ίδια, ο εγκέφαλος των γυναικών είχε να δουλέψει περισσότερο.
Καθώς το τεστ έγινε πιο δύσκολο, οι πιο αγχωμένες γυναίκες είχαν χειρότερη απόδοση, που σημαίνει ότι το άγχος και το στρες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόδοση.
Ο David Moser, δήλωσε ότι ο εγκέφαλος των κοριτσιών έπρεπε να δουλεύει πιο σκληρά για τις εργασίες, επειδή είχαν σκέψεις και ανησυχίες που τις αποσπούσαν.
Ως αποτέλεσμα, ο εγκέφαλός τους εξαντλείται από την πολλή σκέψη που μπορεί να τις προδιαθέτει σε δυσκολίες στο σχολείο. Ήδη γνωρίζουμε ότι για τα αγχώδη παιδιά και ιδιαίτερα τα κορίτσια είναι πιο δύσκολα ορισμένα μαθήματα, όπως τα μαθηματικά.
Οι ερευνητές εξετάζουν αν τα οιστρογόνα μπορεί ενδεχομένως να παίζουν ρόλο στο γιατί οι γυναίκες έχουν περισσότερη εγκεφαλική αντίδραση όσον αφορά την ολοκλήρωση στρεσογόνων εργασιών. Τα οιστρογόνα επηρεάζουν την απελευθέρωση της ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που βοηθά στις λειτουργίες μάθησης και στην κατανόηση λαθών στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου.
Στο μεταξύ, και τα δυο φύλα μπορούν να μειώσουν την ανησυχία, γράφοντας τις σκέψεις τους ή κάνοντας εγκεφαλικά παιχνίδια για να βελτιώσουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση, δήλωσε ο Moser.
Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό 'International Journal of Psychophysiology.'
Πηγές:
'International Journal of Psychophysiology.'
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}