Η καθολική εφαρμογή του μοριακού ελέγχου του αίματος, με την τεχνική ΝΑΤ, αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη για την αποτροπή μολύνσεων από λοιμώδεις νόσους (HIV, HCV, HBV), στη διάρκεια του 'ορολογικά σιωπηλού παραθύρου'.
Αυτό τονίστηκε σήμερα κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Πανελληνίου Συνεδρίου 'Θαλασσαιμία 2007', το οποίο θα πραγματοποιηθεί 4-6 Μαΐου στο 'ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ' Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
'Πράγματι ο μοριακός έλεγχος του αίματος προστατεύει πρωτίστως τους πολυμεταγγιζόμενους, αλλά και τον υπόλοιπο πληθυσμό, από τον κίνδυνο μετάδοσης λοιμωδών ασθενειών' τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Επιτροπής Αιμοδοσίας και Συμπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, επίκουρος καθηγήτρια κ Κωνσταντίνα Πολίτη, η οποία συμπλήρωσε ότι σήμερα μόνο το 50% του αίματος που διατίθεται ελέγχεται με την μέθοδο ΝΑΤ.
Έτσι λοιπόν οι επιστήμονες είναι αναγκασμένοι να διαχειρίζονται αίμα δυο ταχυτήτων.
Την Τελετή Έναρξης του συνεδρίου θα κηρύξει ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Λουτρακίου & Περαχώρας, κ Γεώργιος Γκιώνης, ο Νομάρχης Κορίνθου κ Νικόλαος Ταγαράς.
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας θα καλοσωρίσει τους σύνεδρους ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ Ευάγγελος Αλεξίου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα επισημάνει τα υπάρχοντα ιατρικά και κοινωνικά προβλήματα θεραπείας στις Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας.
Θα καλέσει την Πολιτεία, τους επισήμους φορείς και όλους τους σύνεδρους να συμπορευτούν για να επιλύσουν χρόνια προβλήματα όπως η αντιμετώπιση της εποχιακής ανεπάρκειας αίματος και η ισότιμη εφαρμογή κοινών θεραπευτικών πρωτοκόλλων για όλους τους θαλασσαιμικούς ανεξάρτητα από τη Μονάδα όπου μεταγγίζονται και παρακολουθούνται.
Το συνέδριο φέτος, αφιερώνεται στην μνήμη δύο μεγάλων αγωνιστών των δικαιωμάτων του ανθρώπου, του Ηλία Σοφιανού και του Οδυσσέα Πλατή.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}