Άνθρωποι με ελαφριά ως μέτρια νόσο του Πάρκινσον δεν ωφελούνται από τη φυσικοθεραπεία, ανακάλυψαν ερευνητές.
Ερευνητές του University of Birmingham, δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν κλινικές βελτιώσεις ή βελτιώσεις στον τρόπο ζωής ως αποτέλεσμα φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας, υποδεικνύοντας ότι χρειάζεται να δημιουργηθούν καλύτερα προγράμματα για να ωφεληθούν οι συγκεκριμένοι ασθενείς.
Η έρευνα εστίασε σε ασθενείς με ελαφριά έως μέτρια νόσο του Πάρκινσον.
Ο Dr. Carl Clarke, του University of Birmingham, δήλωσε ότι το εύρημα δείχνει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη επανεξέτασης των οδηγιών για τους συγκεκριμένους ασθενείς.
Οι πόροι που αφιερώνονται σε αυτές τις θεραπείες που δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματικές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα σε ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον που έχουν πιο έντονα προβλήματα.
Για την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Jama Neurology, ερευνητές επέλεξαν 762 ανθρώπους με ελαφριά έως μέτρια νόσο του Πάρκινσον. Οι μισοί υποβλήθηκαν σε φυσικοθεραπεία και εργασιοθεραπεία, ενώ οι άλλοι μισοί δεν υποβλήθηκαν στα προηγούμενα.
Με βάση το Nottingham Extended Activities of Daily Living Scale and Parkinson Disease Questionnaire, οι ερευνητές ανέφεραν λίγη ή καθόλου άμεση ή μεσοπρόθεσμη βελτίωση στην πάθηση ή στις συνθήκες ζωής των ασθενών.
Ενώ οι ερευνητές κατέληξαν ότι χαμηλής δόσης φυσικοθεραπεία δεν βοηθά ασθενείς με Πάρκινσον αρχικού σταδίου, ειδικός της Mayo Clinic πιστεύει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να παραπέμπονται σε θεραπεία όταν φαίνεται ότι αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει.
Ο Clarke δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για τα οφέλη της φυσικοθεραπείας σε ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον.
Πηγές:
Jama Neurology.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}