Σχεδόν οποιοδήποτε είδος άσκησης είναι καλό φάρμακο για κάποιον που έχει νόσο του Πάρκινσον, επιβεβαιώνει νέα έρευνα.
Αν και η σωματική δραστηριότητα μπορεί ενδεχομένως να φαίνεται αδύνατη για ορισμένους ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον, η νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι η άσκηση μπορεί να έχει μακροπρόθεσμη επίδραση βαλτώνοντας το βηματισμό και μειώνοντας τον κίνδυνο πτώσεων.
Η επισκόπηση μέτρησε το συνδυαστικό αποτέλεσμα περισσότερων των 100 ερευνών που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα 30 χρόνια σχετικά με την επίδραση της άσκησης σε ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον. Έδειξε ότι η άσκηση έχει καθαρά οφέλη, ιδιαίτερα για τη δύναμη, την κινητικότητα, την ισορροπία και την ευλυγισία.
Η ερευνήτρια Martine Lauze, της επισκόπησης που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Journal of Parkinson's Disease, δήλωσε ότι πολλοί άνθρωποι φοβούνται να ασκούνται-δεν γνωρίζουν ακριβώς τι να κάνουν.
Ο Dr. Andrew Feigin, του Cushing Neuroscience Institute στη Μασαχουσέτη έχει ορισμένες προτάσεις για ανθρώπους που αναρωτιούνται από πού να αρχίσουν Η aqua aerobic ή το κολύμπι είναι καλοί τρόποι να ασκείται κάποιος χωρίς τον κίνδυνο πτώσης. Επίσης συνιστά το διάδρομο, αν το περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους αποτελεί πρόκληση.
Πηγές:
Journal of Parkinson's Disease,
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}