Οι ξηροί καρποί, τα λιπαρά ψάρια και ο λιναρόσπορος στη διατροφή των παιδιών μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργικών νόσων-ιδιαίτερα άσθματος και ρινίτιδας, μέχρι την εφηβεία, υπέδειξε έρευνα
Τα ευρήματα δείχνουν ότι η παρουσία αυξημένης ποσότητας πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, όπως ωμέγα-3 και ενός ωμέγα-6 στο αίμα, που ονομάζεται αραχιδονικό οξύ, συνδέονταν με μειωμένο κίνδυνο αλλεργικών νόσων στα παιδιά.
Παιδιά με υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 στην ηλικία των 8 ετών ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν αναπτύξει άσθμα ή ρινίτιδα μέχρι την ηλικία των 16 ετών.
Υψηλά επίπεδα ενός ωμέγα-6 λιπαρού οξέος που ονομάζεται αραχιδονικό οξύ συνδέονταν με μειωμένο κίνδυνο άσθματος και ρινίτιδας στα 16.
Η Anna Bergström, του Karolinska Institutet στη Σουηδία, δήλωσε ότι καθώς οι αλλεργίες συχνά ξεκινούν κατά την παιδική ηλικία, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μελετηθεί αν το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής του παιδιού επηρεάζουν την εμφάνιση αυτών των νόσων.
Οι ερευνητές πραγματοποίησαν έρευνα, με δείγματα αίματος 940 παιδιών.
Σε παιδιά με άσθμα ή ρινίτιδα στην ηλικία των 8 ετών, υψηλότερα επίπεδα αραχιδονικού οξέως στο αίμα συνδέονταν με υψηλότερη πιθανότητα να μην έχουν συμπτώματα στην ηλικία των 16 ετών.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Allergy and Clinical Immunology.
Πηγές:
Journal of Allergy and Clinical Immunology.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}