Η παχυσαρκία συνδέεται με μειωμένη ανταπόκριση στη γεύση, αναφέρει νέα έρευνα επιστημόνων του Binghamton University και του State of University of New York.
Η αντίληψη της γεύσης είναι γνωστό πως αλλάζει με την παχυσαρκία αλλά οι νευρολογικές αλλαγές πίσω από το φαινόμενο δεν έχουν κατανοηθεί επαρκώς.
Ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν την επίδραση της παχυσαρκίας στις αντιδράσεις στη γεύση, στον πυρήνα της µονήρους δεσµίδας, περιοχή του εγκεφάλου που εμπλέκεται με την επεξεργασία της.
Οι ερευνητές κατέγραψαν τις αντιδράσεις σε ερεθίσματα γεύσης από μεμονωμένα κύτταρα στο εγκεφαλικό στέλεχος παχύσαρκων ποντικών και ανακάλυψαν ότι η αντίδραση στη γεύση σε αυτά ήταν μικρότερη σε ένταση, βραχύτερης διάρκειας και απαιτούσε περισσότερο χρόνο να αναπτυχθεί σε σύγκριση με τα αδύνατα ποντίκια.
Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι διατροφή με πολλά λιπαρά παράγει αμβλείες αλλά πιο εμφανείς ανταποκρίσεις στη γεύση, στον εγκέφαλο, και μειωμένη σχέση αντιδράσεων στη γεύση με συμπροφορά κατάποσης.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Integrative Neuroscience.
Πηγές:
Frontiers in Integrative Neuroscience.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}