Τι είναι το SLT;
Εφαρμόζεται στο ιατρείο ή στο οφθαλμολογικό κέντρο και δεν παίρνει παραπάνω από πέντε λεπτά.
Πώς λειτουργεί το laser;
Το SLT χρησιμοποιεί βολές φωτός χαμηλής ενέργειας που έχουν στόχο τη μελανίνη ή την χρωστική που βρίσκονται σε ειδικά κύτταρα στο πάσχων μάτι. Σε απάντηση, οι μηχανισμοί επούλωσης του σώματος πάνε να ξαναδημιουργήσουν αυτά τα κύτταρα.
Η διαδικασία αυτή βελτιώνει την αποχέτευση του ματιού με συνέπεια να μειώνεται η πίεση. Τα διπλανά κύτταρα και οι υπόλοιποι ιστοί του ματιού δεν βλάπτονται.
Πονάει το SLT;
Όχι δεν πονάει και δεν υπάρχουν παρανέργειες που ανησυχούν.
Τι συμβαίνει κατά την διάρκεια της laser διαδικασίας;
Η όλη διαδικασία παίρνει λίγα λεπτά. Όταν τελειώσει, ο ιατρός ίσως σας χορηγήσει αντιφλεγμωνώδη κολλύρια. Μια με τρεις μέρες αργότερα η πίεσή σας θα πέσει σημαντικά. Φυσικά, ο ιατρός σας θα χρειαστεί να ελέγξει την πίεση σε περιοδικά διαστήματα.
Πόσο συχνά μπορώ να κάνω SLT;
Το SLT είναι απαλό, μη θερμικό και μη επεμβατικό laser που επιτρέπει στη διαδικασία να επαναληφθεί, εάν είναι απαραίτητο. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί όσο το laser έχει αποτέλεσμα.
Ποιος είναι κατάλληλος για το SLT;
Οι επόμενες κατηγορίες ασθενών μπορούν να είναι κατάλληλες για την θεραπεία.
- Εάν υπάρχει οφθαλμική υπερτονία, γλαύκωμα ανοιχτής γωνίας, ψευδοαποφωλιδοτικό ή χρωστικό γλαύκωμα (ρωτήστε τον οφθαλμίατρό σας).
- Εάν είστε αλλεργικός στα αντιγλαυκωματικά φάρμακα ή έχετε δυσκολία να τα πάρετε.
- Εάν παίρνετε αντιγλαυκωματικά κολλύρια και είτε επιθυμείτε να τα διακόψετε ή να συνδιάσετε με SLT για καλύτερα αποτελέσματα.
- Εάν έχετε προηγούμενη μη αποτελεσματική θεραπεία με άλλο laser (ALT: argon laser trabeculoplasty)
Τι γίνεται αν το SLT δεν λειτουργήσει στην περίπτωσή μου;
Το SLT μειώνει την ενδοφθάλμια πίεση κατά μέσο όρο 25-30% στο 75-85% των ασθενών που υποβάλλονται στην θεραπεία. Για εκείνους που δεν απαντούν στη θεραπεία, άλλες μορφές θεραπείας όπως φαρμακευτική ή χειρουργική αγωγή μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικές.
Γιατί είναι σημαντική η μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης;
Εάν η αποχέτευση μειωθεί, η ενδοφθάλμια πίεση αυξάνεται και τότε μπορεί να εμφανιστεί γλαύκωμα (αλλοίωση στο οπτικό νεύρο και οπτικό πεδίο που απειλούν την όραση). Ακριβώς ο σκοπός στη μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης είναι η διατήρηση της όρασης.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}