Το υψηλό κόστος μπορεί να αποτρέψει ακόμη και τους ασφαλισμένους επιζώντες από καρκίνο να παρακολουθούν την υγεία τους, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Medical College of Georgia που δημοσιεύθηκε στο Cancer Medicine.
Για την ανάλυση, οι ερευνητές αξιολόγησαν 5.426 ασθενείς με ιστορικό καρκίνου από το Ερευνητικό Πρόγραμμα «Όλοι μας» των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας. Αξιολογήθηκαν οι δημογραφικοί παράγοντες και τα προσωπικά χαρακτηριστικά του ασθενούς, το ιατρικό ιστορικό, η χρήση υγειονομικής περίθαλψης και η πρόσβαση στη φροντίδα.
Περίπου οι μισοί ασθενείς ανέφεραν ετήσιο εισόδημα 75.000 δολ. και η πλειονότητα των ασθενών (71,7%) είχε πτυχίο. Όσον αφορά την ασφαλιστική κάλυψη, το 47,0% είχαν ιδιωτική ασφάλιση, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό των ασθενών είχαν δημόσια ασφάλεια από διάφορα ταμεία, ενώ συμπεριλαμβάνονταν και οι ανασφάλιστοι.
Οι περισσότεροι ασθενείς (93,5%) είχαν επισκεφθεί έναν γενικό ιατρό και το 83,4% επισκέφτηκαν και έναν εξειδικευμένο γιατρό εντός 12 μηνών. Περίπου το ένα δέκατο των ασθενών (9,7%) ανέφεραν ότι η ασφαλιστική τους κάλυψη δεν έγινε αποδεκτή από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης και ως εκ τούτου πλήρωσαν ιδιωτικά.
Τα εξωφρενικά έξοδα για ορισμένες ή για όλες τις διαδικασίες ήταν ένας από τους συνηθισμένους λόγους καθυστέρησης της περίθαλψης τον τελευταίο χρόνο, ενώ άλλοι συχνά αναφερόμενοι λόγοι για τις καθυστερήσεις στη φροντίδα της υγείας ήταν η αδυναμία απουσίας από την εργασία ή ακόμη και το αίσθημα νευρικότητας.
Ένα μικρό υποσύνολο ασθενών (3,4% έως 10,0%) ανέφεραν ότι βίωσαν μια περίοδο εντός του προηγούμενου έτους που χρειάζονταν φάρμακα, γιατρό ή ιατρική παρακολούθηση και δεν έλαβαν αυτήν την περίθαλψη επειδή δεν μπορούσαν να την αντέξουν οικονομικά.
« Η αξιολόγηση και η διαχείριση όλων αυτών των πτυχών του ασθενούς στο σύνολό τους έχουν ενσωματωθεί σε αυτήν την ‘’επιστήμη της επιβίωσης’’ η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φροντίδας του καρκίνου στις μέρες μας », δήλωσε ο συν-συγγραφέας Jorge E. Cortes, MD, διευθυντής του Georgia Cancer Center.
Πηγές:
docwirenews.com/
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέα, αποτελεσματική θεραπεία για το άσθμα μετά από 50 χρόνια [μελέτη]
Σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες οι πολίτες δεν επιτρέπουν το κάπνισμα μέσα στο σπίτι- Η θέση της Ελλάδας
Η Eυρωπαϊκή Πλατφόρμα Παρακολούθησης Ελλείψεων επιτρέπει την καλύτερη παρακολούθηση των ελλείψεων στην ΕΕ