Νέα δεδομένα για εγκεκριμένες και υπό έρευνα στοχευμένες θεραπείες με ραδιοφάρμακα, κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες και ανοσοθεραπείες, αναμένεται να παρουσιάσει η Novartis στο προσεχές Ετήσιο Συνέδριο 2021 της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) και στο Ψηφιακό Συνέδριο 2021 της Ευρωπαϊκής Αιματολογικής Εταιρείας (EHA).

Στα συνέδρια, θα παρουσιαστούν περισσότερες από 110 περιλήψεις, συμπεριλαμβανομένων μελετών χορηγούμενων από τη Novartis και μελετών, που έχουν ξεκινήσει με πρωτοβουλία ερευνητών.

"Η τολμηρή μας φιλοδοξία είναι να παρατείνουμε και να βελτιώσουμε την επιβίωση των ασθενών που ζουν με καρκίνο και σοβαρές αιματολογικές διαταραχές και εν τέλει να τους θεραπεύσουμε", σχολίασε η Susanne Schaffert, PhD, πρόεδρος, Novartis Oncology.

"Αυτά τα συναρπαστικά δεδομένα από τις τέσσερις θεραπευτικές πλατφόρμες μας, καταδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο είμαστε στη μοναδική θέση να παρέχουμε καινοτομίες που δυνητικά τροποποιούν την πορεία της νόσου και μπορεί να φέρουν νέα ελπίδα στους ασθενείς".

Επιστημονικά δεδομένα που έγιναν αποδεκτά από την ASCO:

  • Επικαιροποιημένα αποτελέσματα συνολικής επιβίωσης (OS) σε μετεμμηνοπαυσιακές ασθενείς με HR+/HER2− προχωρημένο καρκίνο του μαστού (ABC).
  • Μακροχρόνιος έλεγχος της νόσου σε ασθενείς με θετικό ως προς τους ορμονικούς υποδοχείς (HR+), και φέροντες μεταλλάξεις PIK3CA, προχωρημένο καρκίνο του μαστού (ABC). 
  • Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια σε ενήλικες ασθενείς με υποτροπιάζον/ανθεκτικό οζώδες λέμφωμα.
  • Πιλοτικά δεδομένα σε προχωρημένο/μη εγχειρήσιμο μεταστατικό πλακώδες καρκίνωμα του οισοφάγου.
  • Δεδομένα Φάσης ΙΙ σε ασθενείς με συμπαγείς MSI-H ή dMMR όγκους.
  • Ανάλυση των σχετιζόμενων με πυρεξία εκβάσεων και εκβάσεων αποτελεσματικότητας με τον νέο αλγόριθμο αντιμετώπισης της πυρεξίας, σε ασθενείς με σταδίου ΙΙΙ, θετικό ως προς τη μετάλλαξη BRAF μελάνωμα.

Δεδομένα που έγιναν αποδεκτά από την EHA:

  • Δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας σε ασθενείς με παροξυσμική νυχτερινή αιμοσφαιρινουρία.
  • Αναλύσεις υποομάδας της μελέτης REACH2.
  • Αποτελέσματα της μελέτης X2105 με μία καινοτόμο ανοσο-μυελοειδή θεραπεία που στοχεύει στο TIM-3, σε ασθενείς με μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα και οξεία μυελογενή λευχαιμία.
  • Δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας σε ασθενείς με βαριά επίκτητη απλαστική αναιμία, που δεν μπορούν να λάβουν ATG.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας - "Ασπίδα" ο θηλασμός και η μη κατάχρηση απολυμαντικών
Σκιάθος: Ασθενοφόρο παρέσυρε δύο γυναίκες με τον καθρέφτη [video]
Πού θα γίνουν τη Δευτέρα δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ